Vill du lära dig att trolla likt Tobbe Trollkarl?

tobbetrolleri

I går översköljdes jag av en känsla. Jag började misstänka att jag fått magiska krafter, en särskild gåva. (Nu kanske många av er sluta läsa, och det är helt ok..hahhaah)

I går var en lite smått rörig dag, jag väntade på servicefolk från Telia för att fixa vårt bredband, jag planerade en föreläsning för vårdpersonal, samtidigt skulle vi hinna städa lite hemma och så inhandla presenter till kalaset som skulle avsluta kvällen. En helt vanlig dag i en vanlig familj…tänker jag.
Men när min dag började gå mot sitt slut, efter att fått träffa alla underbara människor inom vården, deras skratt och vänlighet, efter det att jag fått bredbandsteknikerns privata mobilnummer och hans hälsning att bara ring mig i helgen om dina barn upplever att det inte funkar så kommer jag och fixar med det, efter det att en vän kontaktat mig för att vilja hjälpa mig att få ihop ett viktigt möte….så började jag fundera högt i bilen på en fråga som dök upp:
– Micke, varför träffar aldrig du otrevliga, dumma, elaka, hemska människor?
Jag tänker på alla de människor jag möter, taxichaufförer, hotellpersonal, rektorer, barn, trafikanter….
Detta låter kanske lite helgon/”vemtrorduattduär” aktigt. Men jag är bara ärlig. Ibland hör jag folk som berättar om alla dessa människor. Dessa jävlar som är helt dumma i huvudet. Dessa oansvariga tröga idioter som man måste liksom bli förbannad på.
Men jag verkar inte hitta alla dom.

Det var då jag tänkte i bilen för mig själv….varför möter jag inte dom? Det var då jag började fundera på om jag hade tillgång till magi, likt Tobbe Trollkarl!?
Men så insåg jag snabbt efter att ha ring min kära Jenny och berättat just att jag verkar bara träffa kärleksfulla människor och hon svarat, ”kom hem och kom ner på jorden”, att det hade jag ju inte….hahahaha.
Inte Tobbe Trollkarl heller. Nu kanske Tobbe, om han läser detta, blir sur för att jag avslöjar honom, men ärligt….det handlar om träning och kunskap. Annars hade han väl inte kunnat sälja Tobbes Trollerilåda..eller hur!?

Och det är väl så här det är med alla oss människor. Vi har möjligheten att antagligen programmera om varenda cell i kroppen om vi vill. Om ger oss sjutton på någonting. Men då blir ju frågan, hur skulle man kunna lära sig att trolla bort alla idioter i världen. Hur ser min träning ut i så fall. Har inte direkt reflekterat över det, men nu när jag sitter här denna tidiga morgon och skriver börjar jag fundera….

Så…här kommer några trick som skulle kunna finnas i Mickes Trollerilåda:

 – Soltricket
När jag hör människor klaga ”Det är ju typiskt att inte solen skiner idag!!” så svarar jag:
– Men solen skiner väl alltid, annars skulle vi vara döda? Det kommer bara lite skit framför ibland. Detta tricket handlar om att bestämma sig för att se solen i allt och alla. Att oavsett en persons handlingar så finns det en sol som lyser längst där inne. Att jag lär mig konsten att se igenom molnen för att snabbt nå fram till solen. Detta trick kräver träning, men mest beslutsamhet och snabba tankerörelser.

– Jag hör mer än du säger och ser mer än det jag ser.
Detta trick handlar om att lyssna med mer än örat och se med mer än ögat. Snarare att lyssna med ditt hjärta.
Om du ser någon du misstänker är en idiot så är det antagligen så att du lyssnar och ser endast med örat och ögat…utan att låta ditt hjärta vara med. Om du kopplar på hjärtat så kommer du både se och höra så mycket mer. Det är då den sura kärringen i kassan förvandlas till en trött, sliten fyrabarns mor som precis gått igenom en skilsmässa och kämpar varje dag för att inte tårarna ska komma på jobbet. Det är då du vet att en extra liten hälsning som ”ha en fin dag” är på plats innan du tar kassarna och går. Det är då den lilla oförskämda snorungen på 6 år som bet sin nyfödda lillasyster i armen så det blev märken förvandlas till en liten storasyster som känner sig helt utkonkurrerad av sin nya lillasyster. Mamma och Pappa, vänner, släktingar..ALLA..sviker henne just nu och till slut vet hon inte hur hon ska kunna få de att förstå…SE MIG ÅXÅ!!
Med detta trick försvarar vi inte de handlingar människor gör, men bara genom att se och höra mera så får även handlingarna en helt annan karaktär, jag lovar.
Detta trick kräver också träning, mod och snabbhet.

– Lejontricket (detta har lite koppling till mitt förra blogginlägg).
Här handlar det om styrkan att sätta sin egen gräns. Lejonet ryter inte till för att skada andra, det ryter till för att skydda sig själv (tänker jag). Detta trick går ut på att lämna saker i rätt tid. Om du befinner dig bland människor där du känner dig helt vilsen i värdegrund, där du dräneras på energi, känner ledsamhet, trötthet….gå där ifrån. Var noga med att selektera i alla de fall du kan. Omge dig med människor, miljöer, djur, växter, saker..mm.mm som ger dig energi och som stämmer överens med dina tankar om ditt trolleriskapande. Hejar du på Djurgården så stå i djurgårdsklacken och heja. Ställ dig inte i Göteborgs klack och sedan bli sur över att alla är så jävla dumma där du alltid är…hahahah…..

Gå..gå rätt.
Detta tricket kräver beslutsamhet och mod.

– Hjärntvättaren
Detta trick går ut på att tömma hjärnan på helt onödig information och även sluta att fylla den med ohälsosamma saker. Det handlar om att bli medveten att du faktiskt kan välja dina tankar. Vi testar: Tänk på en vän som du tycker mycket om! Färdig?
Där satt den!!! DU valde..ingen annan..eller hur..hahhaah!!
Om du börjar välja med omsorg vad du vill tänka så märker du snabbt skillnad runt omkring dig. Det är som en rabatt där du vill få blommor att växa, då fyller du på med god jord, gödsel, vatten, du fixar och donar. Så är det med din skalle med. Jag vill absolut varna dig för att fylla på med för mycket skitsnack, skvallerblaskor, kvällstidingar, nyheter, blogginlägg…det är som min vän Troed sa en gång….”Det kvällstidningar gör för skallen är vad rökning gör för våra lungor (kanske inte helt riktigt citerat, men nästan, annars får du höra av dig Troed!). Bra sagt!

Sedan ska du även rensa. Även där likt rabatten. Ogräs måste bort, gamla rötter som är i vägen och tar energi, skräp, en fotboll…osv…måste bort. Så är det med våra skallar med. Man säger att 90% av de tankar du tänker i dag är de tankar du tänkte i går. Vi bär på så många historier, berättelser, minnen som vi älskar att älta. Vår uppväxt, vår pappa, vår mamma, lärare, fotbollstränare osv en massa hemskheter vi varit offer för i våra liv. Dessa är oftast bara tankar, fantasier som absolut inte längre tjänar något syfte. Jag har träffat människor som gått med så tung börda där deras föräldrar pressar dom. Grejen har bara varit den att deras föräldrar varit döda sedan 23 år tillbaka!! Vem bär på problemet nu? Detta trick handlar om att identifiera dessa historier vi bär omkring på och sedan fråga oss, är detta sant!? Detta trick kräver tid och reflektion, kanske även en assistent som kan hjälpa dig bli medveten om dina historier.
Så där, det var alltså fyra små trick för dig som vill kunna trolla bort alla idioter, dumskallar, surkärringar, snorungar, ..osv.
Och skillnaden på Tobbes och min trollerilåda är att min är gratis!!

Kram och trolla fram en fin lördag.

/Micke

Barnatro JUNI 01, 2013

KOMMENTARER

0 svar till “Vill du lära dig att trolla likt Tobbe Trollkarl?”

Lämna ett svar


Mitt Älskade Lejon!

Det är inte för intet lejonet kallas för djungelns konung. Dess pondus, dess tyngd och dess dödliga käftar och vrål gör att blodet lätt kan frysa till is. Men det […]

En ny plats för drömmar & kreativitet!

Hej säger Micke! Som vissa av er märker har jag ändrat om en del på min sida, en ny sida helt enkelt. Har försökt bena upp lite i alla saker […]

Du kan ju alltid ta ett glas vin!

Detta inlägg ska inte ses som ett moraliskt inlägg, tvärtom, det handlar bara om att leva, tänker jag. Jag tänker på vuxnas förtäring av alkohol. Jag bortser från ungdomar i […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.