Solen i ögat.

 

Jag får ibland kommentarer över att jag är så jäkla positiv på nätet. Hur jag uppdaterar varje morgon med klämkäcka ord och tankar. Jepp, det är sant. Jag gör det. Jag gör det för att jag skriver som jag känner i just den situationen. Jag väljer att lägga ut sådant som både värmer mig och som kan värma andra. Det jag ger får jag tillbaka.

MEN..jag har fullaste förståelse att dessa ord kan även såra. Att dessa meningar kan få sorg att kännas än svårare. Jag vet själv då jag låg i min säng för drygt 5 år sedan och bara fokuserade på att andas i sängen mellan mina ångestattacker. Hur jag kände mig som en aborre på land med blicken stirrandes på ett träd utanför fönstret. Inga vackra ord, klämkäcka må bra fraser, tummen upp tänk hade hjälpt mig i just den stunden, inte en chans. Jag hade nog mest velat kräka på allt detta.

Men så tänker jag som så här. När du någon gång befunnit dig i mörker under längre tid och någon tänder en lampa i ansiktet på dig så gör det ont i ögonen. Ju längre tid i mörker ju jobbigare med ljus. Men vi vet alla, jag visste det också…att det var ju dit jag innerst inne ville. Jag ville känna ljus igen, jag ville skratta, känna tro, leva igen…jag fruktade att jag alltid skulle vara sån här…där i sängen. Men jag visste och längtade.

Jag började min resa att sakta men säkert resa mig upp igen, våga möta ljus, men även mörker. Insåg att det enda sätt att få bort mörker var att byta ut det med ljus, inga andra vägar är möjliga. Att börja förlåta, våga se det jobbiga och börja älska igen.

Så kära läsare…jag förstår att det kan kännas jobbigt att läsa och höra andras glädjerop…men jag vet att du inte, inte vill….jag vet att du längtar. Jag ber dig att aldrig ge upp din tro…din tro på denna gåva kallat livet som alltid kommer vara redo att bära dig oavsett vad.

Så med dessa ord kommer jag fortsätta sprida den känsla jag känner är ärlig i stunden…och om jag kan vara en liten ljuslåga för någon så är det mig en ära.

 

Kram/Micke

 

Personlig utveckling OKTOBER 16, 2013

KOMMENTARER

0 svar till “Solen i ögat.”

Lämna ett svar


FRÅN LÄRARE TILL MÄSTARE, FRÅN KEPS TILL KÄRLEK.

  I går ringde en kille i 7:an mig och undrade om han fick säga ett par saker. Han hade funderat lite efter det att jag hade föreläst dagen innan. […]

Konsten att ge och att våga få…

  I onsdags skrev jag på FB och Instagram om hur jag på morgonen hittade en lapp innanför vindrutan på min bil. Den var noga inplastad mot fukt och det […]

400

  ”Klockan är nästan halv åtta och jag kommer innanför dörren. Varit en lång arbetsdag. Jag sjunker ner på kökstolen och tittar under foliet på middagstallriken. Mat att värma. Plötsligt […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.