2 miljoner minuter….pecha kucha..en utmaning, tack Skolvåren!

Skärmavbild 2013-10-19 kl. 08.31.07

Igår och idag har #afkMalmö ägt rum. Det är Skolvåren som återigen mobiliserar folk för att tänka skola och lärande här och nu. Jag skulle självklart varit på plats men pga av olika ”ditthushargåttsönderochdumåstegörangtåtet” skäl så kan jag bara medverka på distans. Detta genom att dels ge bort MVG(BOOST)Knappar till alla deltagarna, ex Björn ” kärrrrleken” Ranelid..haha… ….men också genom att idag hållt en Pecha Kucha. Och just detta har varit en sann utmaning. Det handlar om en föreläsning med 20 bilder a´20 sekunder, dvs totalt 6.40…varken mer eller mindre.

Jag som alltid har varit en katastrof då det kommer till manus oavsett när jag jobbade på teater tills att som nu varje vecka vara ute och föreläsa.

Men det fick mig ändå att tänka till lite extra. Jag började snarare känna energin av att hålla ett brandtal. Att stå inför folk och med knuten näve och förmedla tankar och känslor. I och med att jag var tvungen att spela in det i förväg så blev det en del omtagningar 🙂 Gäller att inte snubbla på ord eller hosta…för då kommer man liksom efter….

Mitt tal heter ”2 miljoner minuter…”

Vill du kolla in alla andra fantastiska skoleldsjälar som höll sina 6.40 , Lena Göthe, Oscar Semb, Ingela Netz, Christer Hellberg, Stephan von Malortieklicka här för att komma till Bambuser.

Pecha Kucha var en ny och spännande form för mig. Tror dock inte att den passar mig optimalt…jag måste få följa det min mage och hjärta säger här och nu och då är det inte lätt när man är styrd av 20 bilder. Men oavsett kul var det och hoppas mitt budskap gick fram på något sätt.

Här kommer mitt lilla brandtal…

Kram!

 

Digitala Medier OKTOBER 19, 2013

KOMMENTARER

0 svar till “2 miljoner minuter….pecha kucha..en utmaning, tack Skolvåren!”

Lämna ett svar


Hej Skolan, är du redo att ändras i grunden?

  I går hade projektet REDA (Regional Digital Agenda) för Blekinge, Kick Out. Arbetet har letts av NetPort Science Park. Under våren har flera grupper ur olika samhällskategorier arbetet fram visioner […]

Solen i ögat.

  Jag får ibland kommentarer över att jag är så jäkla positiv på nätet. Hur jag uppdaterar varje morgon med klämkäcka ord och tankar. Jepp, det är sant. Jag gör […]

FRÅN LÄRARE TILL MÄSTARE, FRÅN KEPS TILL KÄRLEK.

  I går ringde en kille i 7:an mig och undrade om han fick säga ett par saker. Han hade funderat lite efter det att jag hade föreläst dagen innan. […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.