Konsten att släppa en rökare…

 

Detta inlägg känner jag själv är lite ovanligt. Men jag skriver ju alltid om just det som faller mig på. Jag bara kände något i morse då jag läste en väns status om att just gå ut och ta ett bloss. Jag har ju själv gjort det där, morgonblosset, ciggen innan man skulle läsa nattsaga för barnen (hur jag nu tänkte där, stackar barn), ciggen innan man klev in i bilen…ni vet…
Så jag vill bara dela med mig av några korta ta kar kring detta. Kanske kan det nå någon.

Annars bara skit i det;)

Att fortsätta röka när du egentligen inte vill är antagligen ett tecken på att du inte ser dig själv som ledare i ditt liv.

Om du röker för att du vill är risken stor att du just nu har byggt upp så pass starkt försvar kring ngt du egentligen inte vill att du själv tror på det.

Jag skriver inte detta för att vara taskig eller för att döma. Du väljer självklart själv! Jag tänker bara tillbaka på mina egna 16 år som rökare. Och hur otroligt ofattbart jag tycker det är nu. Men vad hände då för cirka 8 år sedan som gjorde att jag slutade bums utan egentligen några problem alls? Hur släppte jag taget om mig som rökare? 

Jag slutade inte röka. Jag drabbades av livet och insåg mitt värde och gåva att få finnas här en kort stund tillsammans med min familj och vänner. Jag insåg att jag inte var odödlig och att om det fanns saker jag kunde styra över själv för att få vårda mig själv och min hälsa så skulle jag självklart göra det. Jag behövde inte kämpa med att sluta röka för i samma takt som jag såg mina barn, hörde fåglarna i träden, kände solens värme, kände mig totalt levande…kunde jag inte längre röka.

Sedan fanns det ju andra kloka tänkare runt omkring en…

När min son gick med mig hand i hand till affären och sa:

– Pappa, jag tycker det är orättvist att mina kompisar få ha sina pappor längre än mig!

– Va! Svarade jag…

– Jo men pappa, du väljer ju att röka och då vill ju du leva kortare tid. Det vill egentligen inte jag pappa.

Så fundera kring dina försvar. Ditt sätt att fundera på vad som är möjligt och omöjligt i livet. Hur ser du på dig själv och ditt värde här i livet.

Kram
/Micke

Personlig utveckling MARS 13, 2014

KOMMENTARER

0 svar till “Konsten att släppa en rökare…”

Lämna ett svar


”Du hinner med det du ska, men inte mer.”

  På min lilla lunchpromenad i dag med vår ”Lillebror” slog mig denna tanke. ”Du hinner med det du ska, men inte mer.” Jag tror mycket på att det jag […]

När slutar din jaktsäsong?

  I morse efter en ganska så stressig morgon tog jag mig lite extra tid att sätta mig ner en stund och bara pusta ut lite. Min underbara fru Jenny […]

För att jag bara är.

  – Mamma jag gråter aldrig för att jag är ”fjantig”, ”löjlig” eller för att jag borde ”veta bättre” nu när jag är så stor, jag gråter för att jag […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.