NAMNINSAMLING: JA till barnen, Nej till Alliansen!

 

Hinner inte skriva någon längre förklaring till varför jag sätter andan i halsen, får en klump i magen och bara vill skrika rakt ut. Så jag gör som vanligt…bara kastar mig rakt ut.
När jag läser morgonens artikel i DN, där Alliansen tillsammans redogör för sin gemensamma satsning på skolan inför 2017 så blir jag så ledsen.

VAR KOMMER BARNEN IN?
Har ni överhuvudtaget satt er fot bland våra barn och även pedagoger och lyssnat av vad som sägs? Har ni känt vad våra barn och många pedagoger känner!?

Hur lyssnar ni på omvärlden, framtidsanalytiker, forskare osv gällande press, mätningar och fokus på kunskap, då vi går in i ett samhälle där entreprenörskap, sammanhang och internet 24/7 står framför våra fötter?

När följande punkter kallas ”studiestimulans”, så undrar jag för vem?

– Betyg från 4:e klass

– Skolstart redan för 6 åringar, dvs 10 årig grundskola.

– Bort med skriftliga omdömen

– Sommarskola

Det känns bara just nu som att vi ska satsa mer på sådant som just inte funkar. Hur kan vi låta barnen tillsammans med sina fantastiska pedagoger snarare få fokusera på kreativitet, lust och motivation att överhuvudtaget vilja gå till skolan. Tror ni verkligen att hårdare tag, mer mätningar och kontroll ska hjälpa våra barn!?

Dagens förslag är så visionslöst att den största faran för våra barn handlar inte längre om PISA, betyg, mål, mätningar…den största faran är att våra barn ska in i en skola redan från 6 års ålder som tittar bakåt, går bakåt och tror bakåt!

Jag startar återigen en namninsamling nu som ska få hålla på fram till 1:a juni.
Förra gången 2012, fick vi in ca 4000 namn på en månad, då var det bara ett förslag, ”Betyg i 4:e klass”. Nu är det ett faktum. Jag hoppas vi kan sprida denna insamling ännu mera denna gång.

Nu får det vara nog!

Klicka här för att skriva under insamlingen och vill du, så dela gärna vidare!

Kram/Micke

Skola MARS 24, 2014

KOMMENTARER

0 svar till “NAMNINSAMLING: JA till barnen, Nej till Alliansen!”

Lämna ett svar


Varning för barn!

  ”Om du någon gång känt att ditt barn ”skämt ut dig” som förälder så fråga dig snabbt om detta verkligen är sant. Istället för attack och försvar fråga dig […]

”All Inclusive.”

  I förgår då jag stod utanför SFI och packade ihop en del grejer efter ett jobb förundrades jag över hur lite jag själv vet om människor födda på andra […]

Små ord som hjälper våra barn att lättare växa snarare än att lyda.

  Om vi önskar att våra barn, vänner, partners osv ska växa som människor, om vi vill att vi ska älska oss själva, utveckla en god självkänsla, att leda oss […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.