Ro

 

Idag är det Fredag. Många av oss pustar ut efter en lång vecka, andra förbereder sig kanske för att gå på helgens skift. Jag själv har haft en underbar förmiddag med mig själv i fokus. Nu kanske du slutar att läsa….det är helt ok. Du väljer själv och visst är det vackert!
Jag brukar bestämma en date med mig själv minst en gång i månaden. Denna förmiddag bjöd jag ut mig själv på SPA. Jag har badat, bastat, legat och läst, somnat, vaknat, bubblat, badat igen och somnat. När jag skriver dessa rader har jag även hunnit bjuda ut mig själv på lunch, nu sitter jag i lobbyn och dricker Te, äter en kaka och skriver.

I mångas av vår vardag så fylls vi upp till halsen med olika måsten, möten, tider, familjeliv, jobb, pengar, karriär. Många av oss har ingen aning om när vi andades senast. När kände du som jag gjort idag, total Ro? Då du bara flyter på ytan i bassängen, när det inte finns någon tid, då du kan somna några minuter igen, vakna upp och så somna om. Allt för att du väljer detta just nu? Jag vet att många av oss glömmer bort oss själva på vägen, jag har gjort detsamma. Och jag gör det fortfarande, men inte alls lika ofta. Jag kommer på mig själv när jag saknar mig numera. Och då har jag ett val, det har du också. Det vi fokuserar på växer. Det behöver inte vara en förmiddag på spa, det kan vara en promenad i skogen, det som passar dig helt enkelt. Men det kan vara kul att även överraska sig själv någon gång, ge dig något oväntat.

Vår värld behöver Ro.
Vi behöver stanna upp och inventera oss själva.
Som Desmond Tutu skriver så vackert ”Livet är mer än andetag och hjärtslag- mening och syfte är livets innersta väsen.”
Vad ska jag ha min lilla stund till här på jorden?
Min vackra och äldsta son sa så fint igår kväll:
– Pappa, ag känner typ redan nu att jag liksom vill bidra med något till världen. Jag funderar på vad jag skulle kunna ge liksom.”
Oj oj….ryser då jag sitter här nu.
Vad vill du bidra med?

Jag vill bidra med godhet, dvs egentligen bara vara mig själv, för vi är alla i grunden goda. Det handlar inte om ännu flera ”goda”-måsten utan snarare att släppa pressen och bara vara som vi är. Att ha tillit till att vi är burna likt vattnet bar mig för en timme sedan i poolen. Det är då vårt naturliga väsen av godhet kan komma fram….helt av sig själv. Jag vill verkligen att godhet ska bli till en vana för mig. Att jag i alla situationer väljer gott framför rätt eller rädsla. Att skapa ett flow. Vara generös. Bara vara.
Jag tror det handlar om att inse att vi alla just har ett val. Att välja godhet. Det kanske kommer att krävas viss träning, men det är en fin träning.

Så kära läsare, idag är det fredag. Hur har veckan sett ut? Vilka val har du gjort och vilka kommer du att göra? Skänker du dig själv just nu godhet eller har du låtit demonen av rädsla, prestation och bitterhet tagit över? Har du blivit din egen plågoande? Väljer du platser som snarare tär på dig än när dig? Upplever du mindfullness eller snarare mindfullmess?
Smyg på dig själv och se vem som har befälet. Klandra dig inte, du liksom jag är helt perfekt. Vi kom till världen just så och vi kommer lämna den på samma sätt. Frågan är bara vad vi väljer att göra under tiden?

Ta en stund nu för dig själv och börja med att bjuda ut dig själv på en date. En sådan du önskar att någon annan skulle gjort för dig. Var själv den annan du önskar du skulle få möta. Gå inte vidare nu utan att tiden skrivits in i din kalender.

 

Kram/Micke

Personlig utveckling OKTOBER 10, 2014

KOMMENTARER

0 svar till “Ro”

Lämna ett svar


En av de fem…

En liten hälsning från ett utav många barn någonstans där ute i världen…. Ännu en helg då jag fick använda min fantasi för att kringgå mina polares fråga om vi […]

Välkomna till årets sista helkväll i barnens tecken!

  För 4 år sedan så fick jag tips om en bok med titeln ”Växa – Inte lyda”. Den boken av Lars H Gustafsson tillsammans med Jesper Juul fick mitt […]

Här med förklarar jag er nu….Pappa och son!

  ”Denna text är hämtad från senaste inspirationsbrevet som jag skrivet i samarbete med Family Lab. Vill du prenumerera på detta brev klicka här.” Hej på er kära läsare. Jag tog […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.