En fräsande katt kan skänka en insikter!

 

Hej på er vänner! Haha…har egentligen så mycket jag skulle vilja skriva om just nu men jag hinner banne mig inte med. Efter det att jag berättade om den lilla stora pixiboken har just packningen av böcker varit i fokus. Helt galet så många som är nyfikna!!
Har även nu efter julledigheten kommit igång med mina föreläsningar igen. Nu väntar en vår med en massa möten med ungdomar, föräldrar och pedagoger! Jag är så jäkla tacksam.

Men nu till en tanke som uppstod för ett par morgnar sedan. Jag skulle gå ut med vår hund ”Lillebror”. När jag kom ut så hör jag vår katt Signe skrika helt vilt. Hon sitter och stirrar en annan katt i ögonen som just i ögonblicket klöser tag i Signe och sedan ställer sig några meter längre bort och fräser. Jag börjar skrika åt den okända katten. Ni vet typ:
– Schas!! Stick!! Bläää!! Grrr!

Katten tittar bara på mig och fräser tillbaka.

Då springer jag fram emot den och försöker skrämma den rejält. Men icke sa nicke. Katten bara stirrar på mig. Fräääs!!
Jag blir lite skraj. Jag börjar sparka i luften mot katten och sedan ärligt talat sparkar jag upp lite singel mot den (förlåt alla djurvänner).

Den fortsätter bara att stirra och fräser.

Det är då det slår mig.

Signe!

Återigen har jag gjort klassikern jag så många gånger pratat om på mina föreläsningar då fokus har varit på mobbing och ledarskap. Jag glömde bort den som antagligen behövde mitt stöd som mest i stunden. Signe.

Detta skulle kunnat ha handlat om lille Pelle på skolgården som berättar om hur Stina och Olle har var taskiga mot honom och hur du drar på värsta arsenalen för att hitta de två busarna.

Det skulle kunna handla om dig som chef som senaste månaderna lagt all din tid på
Nej-sägarna i organisationen och helt glömt de som verkligen sagt JA och vill framåt.

Det kan handla om ett ditt ena barn som kommer springandes med tårar i ögonen och skriker att syrran är dum!

Denna lilla morgonkamp gav mig en viktig påminnelse. Det handlar inte om att kanske i första hand leta efter fel och rätt, att straffa eller att ställa saker till sin rätt. I första hand handlar det nog snarare om att se vad som behövs just nu och där de andra sakerna kan få vänta. Just nu var det Signe som behövde mig. Att jag tog upp henne i famnen. Att vi sedan gick in och gosade en stund.
Den andra katten har jag inte sett sedan dess och jag tänker inte leta upp den heller.

Kram

Micke

Livskunskap JANUARI 20, 2015

KOMMENTARER

0 svar till “En fräsande katt kan skänka en insikter!”

Lämna ett svar


Premiär för vår lilla stora pixi, ”NÄR JAG GÖR SOM JAG GÖR.”

  Under året har jag klurat på att skapa en liten barnbok för vuxna. En liten hälsning från ett barn till oss. Jag bestämde mig då för att skriva om […]

Måste jag vara glad över de klapparna jag inte är glad över?

”Du ska vara glad att du fick julklappar, det finns de barn som inte får några alls!!” Men ärligt, kan det inte vara ok att bli besviken då? Våra barn […]

”Tiggaren” skapas av dig och mig.

  Efter den uppståndelse som blev i dagarna på min Facebooksida och även i Blekinge Läns Tidning (Tyvärr kan man inte läsa, länka, hylla, sprida det BLT skriver på nätet […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.