Världspremiär i Ronneby! Med fokus på barns lärande & utveckling.

 

Känns återigen så galet kul att kunna arrangera en helkväll i barnens tecken, i vårt Ronneby! Det är nog banne mig världspremiär för våra båda föreläsare att vara i Ronneby samma kväll 🙂 Jenny och jag hade förmånen att i somras få lyssna på inspiratören och högstadieläraren Lotta Karlsson ”Fröken Flipp”. Hennes sätt att beröra och delge sina erfarenheter som lärare gav oss så mycket energi och eftertanke. Hur hon med sina tankar kring flippat klassrum, facebook, bloggar, engagerar sina elever både under och efter skoltid.

”Lotta Karlsson, mer känd som ”Fröken Flipp” är en inspirationskick utan dess like. Hon har flera års erfarenhet av det flippade klassrummet, hon integrerar Facebook, bloggar och Tweets tillsammans med sina elever. Hon undervisar idag i SO och Eng på Östergårdsskolan i Halmstad. Med tusentals följare på nätet, får vi nu träffa henne livs levande i Ronneby.
www.mittflippadeklassrum.wordpress.com

I höstas så fick jag (Micke) äran att tala på en stor skolkonferens i Finland. Där stötte jag på nästa föreläsare, Anna. Hon avslutade hela konferensen och hennes sätt att tala om barns lärande var både rörande och samtidigt så fantastiskt roligt. Jag fick aha-upplevelser hela tiden. Hur man med så enkla knep kan förstå sina barns/elevers lärande så mycket bättre.

”Lär dig mer om hur inlärning fungerar av Anna Tebelius Bodin, pedagog med examen i inlärningspsykologi från Harvard och 10 års  erfarenhet av skolan. Hon kommer att utgå från hjärnan och hur vi bearbetar information – med kopplingar till undervisningen i skolan. Tipsen är konkreta och enkla, men likväl grundade i forskningen om hur vi lär. Det handlar om uppmärksamhet, koncentration, hormoner och aktivitet. Det landar i hur lärare kan underlätta för elever att ta in, förstå, analysera och minnas. Tempot är högt och du kommer lämna föreläsningen med många nya idéer och insikter som hjälper dig öka elevernas måluppfyllelse.
www.hjarnautbildning.se

När jag och Jenny satte oss ner innan jul och funderade på ännu en drömkväll, (inte lätt att toppa Petra Krantz Lindgren, Lou Rossling och Lars h Gustafsson) så kom just dessa två tjejer/kvinnor upp. Vilken dröm det skulle vara att få erbjuda regionens pedagoger/lärare , men även föräldrar  till en helkväll med just fokus på mitt barns utveckling och lärande. Vi vill bidra till en kväll då vuxna som arbetar med barn och ungdomar kan få konkreta tips och en mängd inspiration som vi kan använda i lärande miljöer. Vi vill också ge föräldrar möjligheten att hitta vägar att stötta sina barn i sitt lärande i skolan, läxor, mm.
Till slut så kontaktade dom båda….och vipps!

Jag vill påminna om att vi har begränsat antal biljetter, så först till kvarn. Om ni som skola inte kan betala biljetter oinline utan önskar att kunna få faktureras funkar detta utmärkt.
Maila då info@barnatro.se

BOKA BILJETTER HÄR!

Datum: Tis 28/4
Plats: Knut Hahnskolans Aula Ronneby
Tid: 18.00 – 21.00 (Insläpp från 17.30)
Övrigt: Böcker kommer att säljas i paus och efter föreläsningarna.
Biljetter: 195 kr finns på www.mickegunnarsson.com eller mot faktura, maila då antal till info@barnatro.se (vid faktura är priset exkl. moms.)

Kram Micke & Jenny

Skola FEBRUARI 26, 2015

KOMMENTARER

2 svar till “Världspremiär i Ronneby! Med fokus på barns lärande & utveckling.”

 • Anna Maria säger: 2015-03-11 kl. 15:18

  Idag har jag lyssnat på den bästa föreläsning jag någonsin varit på! Så otroligt inspirerande, tankeväckande och känslosamt på alla sätt!
  Jag ska hem och pussa och krama på mina barn!!!
  TACK

  • micke säger: 2015-03-11 kl. 16:01

   Tack kära du!

Lämna ett svar


Naturliga möten med våra barn funkar nog bäst?

  Den senaste tiden har ett antal inlägg på min FB-sida fått stor spridning. Gemensamt för dessa tycker jag har handlat om att just naturliga möten med våra barn blir […]

Micke, har du problem med drickat?

  I och med att jag får frågan så ofta tänker jag nu vara ärlig. För ganska så exakt 6 år sedan så bestämde jag mig för att inte längre […]

När abborrar landar på land.

  – Man blir ju bara så trött! Har du sett på hans Facebook hur han varit på Spa idag! Hela dagen!! Och så plockar han ut pengar från försäkringskassan!! […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.