Pappa på livstid.

 

Sitter i morgonsolen i Åhus och skänker en tanke till mina tre barn. Verkligen bestämmer mig för att tänka på de en stund. Vår gemensamma resa hittills. Hur en av de nu är myndig och är inte längre med på vår semester utan vill vara hemma själv med vänner. Hur allting har sin tid och hur den minste inte längre är liten. Ibland kan jag få en stor fet klump i magen då jag inser att det liksom inte blir fler små barn. Inte som vi tänkt i alla fall. Plötsligt kan jag få en känsla av meningslöshet…vad ska man nu göra liksom? Men sedan så kan jag i samma andetag njuta av att få spendera än mer tid med min fina fru Jenny och tillsammans stötta våra stora barn vidare.

Och så sms:ar den äldsta och säger att han kanske ska komma och hälsa på oss på campingen.

Man blir liksom lite rörd trots allt.
Jag inser att oavsett hur gamma jag blir så kommer jag alltid vara deras pappa. Det är liksom ett naturligt avtal. Och ett avtal jag mer än gärna tar på mig ansvaret för.

Jag tänker en stund på min egen pappa. Min fina far. Hur mycket han betyder för mig fortfarande. Hur jag ringer honom när det kört ihop sig. Då det är mysigt att ha han vid min sida när jag har behov av att få känna mig liten. Då jag inser att jag fortfarande är ett barn för honom.

Jag tänker på sms:et från min son och inser hur glad och viktigt det är för mig som pappa att ibland få höra ifrån dom, ibland få bekräftelsen på att det funkar ju rätt så bra det här. Vår relation i stort.

Då inser jag också hur viktigt och vackert det är när jag gör detsamma till min pappa. Är så lätt att glömma att sätta ord på sina tankar. Att ge varandra dessa små gåvor.

Jag sitter just nu i morgonsolen på en camping, Alla andra i husvagnen sover.
Jag tänker på mina barn och jag som pappa.
Jag är en stolt pappa på livstid.

Kram/Micke

Personlig utveckling JUNI 30, 2015

KOMMENTARER

0 svar till “Pappa på livstid.”

Kommentera


Jobbiga ungar eller oroliga vuxna?

  Tänk dig följande händelse på jobbet eller i en vardaglig situation med din partner. Du sitter vid bordet och bestämmer dig för att gå och fixa en kopp kaffe. Vad […]

Sommartider hej, hej! 7 tips för en härlig semester.

  Nu är det sommar nu är det sol! Dags att ta lite ledigt och njuta av annat man inte hunnit med i vår. Härligt! Även om det varit en […]

1988, spår 5 och ett krossat hjärta.

  Jag stog där i mitt rum och handen skakade. Jag tittade ner på den svarta vinylen som började snurra. Jag kan fortfarande minnas doften av LP:skivan när den togs […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTNyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!


Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.