Bland clowner, skäggtrim, murar och fontäner…

Du ska gå långt min vän..eller?

Vi brukar uppmuntra varandra i vårt samhälle att gå långt. Detta är ett led i ens framgång. Gå framåt och gå långt. Långt som fan! Men min fråga just nu är …hur långt ska vi egentligen gå?
Jag funderar just nu på vårt sätt att just hantera vårt inre i samklang med Internet. Jag är absolut inte emot denna teknik, tvärtom. Men vad händer med mig mitt i allt. Vad händer med dig?

Clowner säger BU!

Ingen har väl kunnat undgå dessa maskerade människor som skrämmer skiten ur stora som små. Hur kanske ett slags oskyldigt bus blev en viral och helt plötsligt rapporterar panikslagna föräldrar om barn som inte längre vågar gå ut, inte somna själva eller som kissar på sig. Barn som jag är säker på kommer att få kämpa med dessa clownbilder i många år framöver.
Jag har funderat en hel del på detta fenomen och inser att utan internet hade detta aldrig funkat. Inte i sådan utsträckning. Dels hade det inte spridit sig så och det hade absolut inte triggat vuxna människor att klä ut sig och jaga människor med motorsåg. Jag lovar.

Triggen hjälps av internet.

Det är själva nätet som blir triggen tror jag. Eller inte nätet, utan bekräftelsen. Lajksen. Views. Delningar. Nya följare. Vi kan helt plötsligt få bekräftelse av många. Vi kan helt plötsligt bli lite kändisar. Vi kan helt plötsligt bli sedda! Detta är ju på ett sätt underbart. Tack Internet. Men vart går gränsen? När förlorar vi kontrollen då det inte längre handlar om att få grundläggande behov tillgodosedda utan det kopplas till annat. Ekonomi, sponsorer, kändisskap.
Helt plötsligt står du där men en brödkniv i handen. Andas dofter av gummi från den nyinköpta clownmasken på Teknikmagasinet! Helt plötsligt springer du ut i bostadsområdet och skrämmer barn. Eller kanske rättare sagt, jagar lajks.

Och mamma har haft en fontän!

Vi förfäras just nu över maskerade människor som skräms. Och det med all rätt. Problemet är att det även byggs upp en motståndskraft som helt plötsligt ska ut och slå ner clowner. Så filmar vi det…fler lajks. Men det handlar ju inte bara om clowner. Vi kan bättre. Fast detta förfäras vi inte över. Detta skrattar vi åt på bästa sändningstid.
Vi låter TV filma oss 24/7. Vi släpper in de i våra hus och hem. In på bara skinnet och ju mer skinn desto bättre. Helt plötsligt sitter mamma och skrattar med sitt barn om hur hon upplevt fontänorgasmer. Allt blir så fint och klämkäckt. Jippie! I ett annat klipp ser vi hur man på ”Best Home Videos” ser hur en familj avsiktligt ser till att sitt lilla barn slår i gatan på skateboarden. Vi filmar och skrattar. Och så lajkar vi. Familjen får 50 000 kr och alla skrattar och kramar den lilla skateboardåkaren med en bula i pannan.

Men Micke det är ju bara TV!

Ja jag vet att jag ska lugna ner mig. Luta mig lite tillbaka. Det är ju bara TV. Det är ju bara på Internet. Kolla källan. Inte på riktigt.
Men oavsett om fontänen inte var äkta, bara fejk….vilken bild vill vi bidra med till våra unga? Våra unga tittare som förvirrat söker sig fram i denna tid. Vilket ansvar bär vi med oss? Ska allt lajkas? Hur öppna ska vi egentligen vara? Eller som i Arbetaren , då Jona Elings berättade i inlägget ”Med fittan i huvudet” om hur en sexualexpert uppmanade kvinnor till att säga ”Why Not”, när det kommer till männens önskan av att ha mer sex. Det är möjligt att expertens ord är tagna ur sitt sammanhang, men frågan väcks ändå. Vill här också länka till Helena Cewers förklaring till vad hon menade med just uttrycket, why not, läs här. ) Hur långt ska vi gå? Hur långt måste vissa kanske av oss gå…för att upprätthålla den person man ändå är? Trump lovar att bygga en mur åt alla som är rädda. Världens ledande personer kastar skit på varandra på bästa sändningstid.

Dags för nytt ämne i skolan?

Jag är själv mitt i snurren.
Jag är absolut inte bättre själv. Jag är själv en clown. (Har dock ej avslöjat min fontän ännu..hahha…håll ut). Men ärligt. För en timme sedan lade jag ut en bild på Instagrams story för att visa att jag precis klippt mig.
Varför?
Bra fråga. Kanske den bästa hittills!

VARFÖR?

Jag vill absolut inte moralpredika om NEJ till nätet, förlöjliga likes eller dissa sociala medier.
Men jag önskar att vi var och en kanske oftare satte oss ner och tittade oss i spegeln med frågan:

VARFÖR?
Att vi har VARFÖR som obligatoriskt ämne i skolan, på arbetsplatserna och i våra hem.

Att utan att döma sig själv ärligt våga nå punkter och frågor som handlar om som bekräftelse, humor, bus, nyfiken, rädd, se mig, tänk om jag tappar 100 följare, vem är jag, vad vill jag …osv. Jag tror vi behöver detta mer än någonsin då vi lever totalt nätverkande och med olika behov skrikande inom oss.

Kanske började denna dagen med en aning frustration och förvirring. Men det är banne mig en förvirrad tid vi lever i. Och jag hänger inte alltid själv med. Ena dagen Instagram, andra dagen meditation på en sten i skogen. Det snurrar mycket nu.

Knack Knack!

Det jag vill med denna text här och nu är att knacka på dörren. Knacka på min egen dörr och även din, du som läser.
Vart befinner du dig i allt?

Jag älskar att leva just nu. Så många möjligheter, så mycket förändring, en ny värld håller på att skapas.

Jag vill vara med och bidra.
Men hur?
Vad säger du?

Kram/Micke

Livskunskap OKTOBER 20, 2016

KOMMENTARER

0 svar till “Bland clowner, skäggtrim, murar och fontäner…”

Lämna ett svar


Mickes Figurer blir stamgäster i populär tidning!

Snart är vi 350 stycken! Nästa vecka blir det figur 350 som kommer att skapas (hoppas jag)! Så glad att de fortfarande kommer och hälsar på i mitt hjärta och […]

Ibland är det bra med käppar i hjulet!

Ibland behöver jag stoppas! Hej vänner! Tänkte vara tokärlig i denna text. Är jag iofs oftast men ändå. Anledningen till att jag skriver är nog att jag är rastlös just nu […]

V ä n s k a p

Till en vän… När det är mörkt hjälper du mig att våga se. När jag känner mig liten hjälper du mig att växa. När jag är rädd sträcker du ut […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.