Hur ser världen ut då jag fyller 65 år?

Hur kommer det att bli?

Jag gillar egentligen inte listor. Inte heller experter som vet hur det är eller ska bli. Som tvingar i oss sanningar.  Men så idag sitter jag fast på ett hotellrum i Stockholm pga av inställt flyg. Och så slog mig tanken. Om jag själv skulle gissa om framtiden. Om jag skulle spola fram livet 21 år och fira min 65 års dag idag…vad tror jag hade hänt då?

Så här kommer min lista. Inte baserad på forskning eller årstider av research utan typ…fingret rätt upp i vädret….och så känner jag efter. Kommentera gärna här på bloggen eller på min Facebooksida. Vad tror du? Håller du med på någon punkt? Dissa eller hissa? Förhoppningsvis kan vi samtala ihop oss om våra tankar. För ingen vet ju 100% säkert. Tänk så mycket vi vet idag som var helt omöjliga att tänka för bara 21 år sedan…hahaha!

20 saker jag tror i skrivandets stund kommer att vara verkliga om 21 år.

1. Vi kör i undantagsfall bilarna själva. Men de flesta är helt självgående. Detta har börjat ge stora effekter på hur vi planerar städer framöver, logistik, parkeringsplatser och transporter.

2.Vi kommer även att flygas i mindre transporter, typ taxi i luften men utan chaufför. Taxidrönare kommer att vara vanliga.

3.Hologram används i vår vardag.

4.Den tryckta boken har i stort sett försvunnit. Absolut inte det media vi tänker på då det gäller att ta till oss information eller skönlitteratur.

5.Skrivspråket är på väg att dö ut helt. Så också skriften. Vi använder nu rösten som det naturligaste sättet att kommunicera.

6.Vi kan översätta vårt språk till vilket språk som helst i realtid med den vi talar med. Många tolkar söker jobb.

7.Skolan och Akademin genomgår en stor kris och är mitt inne i ett ”Vad ska vi vara till för” arbete. Barnen lyser med sin frånvaro och vi inser att det handlar inte om att integrera internet i skolan utan internet ÄR skolan. En stor fråga kommer att vara…vad ska vi med alla skolbyggnader till nu?

8.Många av oss sänder våra liv live 24/7 och endast i undantagsfall gömmer vi oss. Många har en egen personlig mediaproducent som ansvarar för att mitt liv når ut till andra.

9.Nästan oavsett yrke så kommer vi har smarta robotar som kollegor. De första partnerskapen har börjat synas då människor väljer en robot som partner. Vi ser tendenser kring detta…och skrattar lite försynt.

10.Vi har en slags medborgarlön som bas i vårt samhälle.

11.Dagens Dagstidningar, tv-tablå, TV, bibliotek, skolböcker i papper har mer eller mindre helt försvunnit. Eller förändrats helt.

12.Alla apparater vi klär på oss ex headset, klockor, glasögon är borta och mer integrerade i våra kroppar. Prylarna kommer att finnas, men de är sjukt old fashion.

13.Valutan har mer och mer blivit digital. Flera nya ekonomiska system och valutor har fötts och det råder smått kaos. Vi diskuterar att ta bort de sista mynten och sedlarna.

14.Delningsekonomin har utvecklats och är en naturlig del i vårt tänk. Både när det gäller privatpersoner men även då det gäller smarta affärsområden och produkter. Delningstänket är integrerat redan i våra köp.

15.Bensin och diesel i våra fordon är så gott som helt borta.

16.Handeln i form av fysiska butiker är i bästa fall bara coola logistik och utskänkningställen för saker vi beställt via internet. Den butik du inte kan fika i eller umgås med andra finns inte.

17.Vi åker antagligen inte och handlar mat längre utan våra hem fylls på automatiskt genom smarta kylskåp, frysar och skafferier direkt kopplade till leverantörer.

18.Modebranschen har helt förändrats och människor som modeller är helt borta. Nu är de helt digitaliserade. Sminköser söker sjukt mycket jobb och får skola om sig till grafiker.

19.Lärarhögskolan är i kris och helt nya utbildningar och former är under utveckling. Ordet ”Lärare” ifrågasätt hårt. Tonvikten på ledarskap, personlig utveckling, mentalt och framförallt digitalt är i fokus. Ämnen, betyg, prov utreds och vi börjar våga tro på helt nya sätt att bedriva lärande. Tester görs i skarpa lägen.

20.Vi firar vår första 140 åring!

Rätt eller fel. Ingen aning.
Den som lever få se.

Kram/Micke

Ps. Tack Unplash för att jag får låna ditt vackra foto!

Barnatro APRIL 06, 2017

KOMMENTARER

0 svar till “Hur ser världen ut då jag fyller 65 år?”

Kommentera


När skolan har rätt och du är fel.

Vaknade denna lördag morgon lite extra berörd. Känslor tog över och detta är mitt hjärtas röst till SkolSverige denna morgon. Den heliga kon. ”Om man tar skolan på allt för […]

Say my name, say my name.

Känner du kanske igen detta? Typ upprop i klassen: Anders Svensson här? Moa Spjuthberg? Lina Olsson? Peter Lindqvist här? Be.. Bekas… Bekas Xos…hn…a..w Ähh…det där var allt  ett konstigt namn, […]

Hur påverkas våra barn när vi vuxna plötsligt byter skepnad och blir hockeyfans?

I samband med slutspelen mellan Mora och Leksand så kontaktade SR Dalarna mig och bad om en intervju. Detta på temat om hur barn påverkas då vuxna utagerar sin lycka och […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKT

Kontaktformulär


Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!

Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.