Två flyttfåglars kamp.

Två flyttfåglars kamp.

Jag tittar på dig då du vinkar åt mig.
Jag kan se i dina ögon att du inte vill.

Att du helst av allt skulle vilja vända om och springa tillbaka mot mig.

Landa in i min famn.
Älskade unge, jag vill det samma.

Men så tar du modet till dig och vänder om.
Med ryggen emot mig ser jag hur du försvinner in i klungan mot skolan med andra barn.
Du är en ensam liten fågel just nu bland alla andra fåglar. Det hugger till i bröstet på mig som pappa.
Det skriker inom mig. En vädjan om att det ska gå bra för dig. Att du ska bli insläppt av alla de andra.

Kära barn jag är där precis som du. En fågelunge. En rädd och helt förvirrad liten flyttfågel bland alla andra.
Men samtidigt måste jag orka vara en vuxen. En pappa för dig. En pappa med modet att förstå att inget mer kommer bli sig likt.

Vi måste hålla ihop. Jag måste hålla ihop.
Jag måste ha tillit till att din storasyster, din farbror, min bror och alla dina kusiner har det bra där de är. Att de ska klara det. Vi måste orka leva vidare du och jag min lilla vän. Även om jag vet att vi kanske aldrig mer kommer att mötas. Känns ibland som om våra släktingar och delar av vår familj dött men ändå fortfarande är levande.

En dag hoppas jag att vi hittar varandra. Oavsett i vilket land.

Men till dess måste jag fortsätta se dig försvinna in i klungan. En dag i taget lilla Meryem. Jag hoppas att du en dag ska förstå mig. Att du förstår att jag gjorde vad jag var tvungen till. Att slita dig från dina rötter. Placera dig på en annan plats på jorden. Jag förstår att du hatar mig idag på många sätt. Men jag vill att du ska veta att jag kämpar, sliter och försöker lära mig allt nytt. Jag vill!

Just nu utsätts jag för saker jag inte trodde var möjliga. Men oavsett är allt detta så mycket bättre än den plats vi flydde ifrån.Vi måste komma ihåg detta Meryem. Vi måste komma ihåg detta när andra fåglar tittar konstigt på oss, skrämmer oss och tror saker om oss. För de kan inte förstå min vän. Det är omöjligt. Det går inte.

Så älskade Meryem.
Du och jag.
Två rädda men hoppfulla flyttfåglar.

Älskar dig.

/Från en hoppfull men rädd pappa.

Ps. Tack Rihaij för lånet av foto!

Livskunskap APRIL 28, 2017

KOMMENTARER

0 svar till “Två flyttfåglars kamp.”

Kommentera


Våra barn behöver modiga vuxna!

Då mitt hjärta vill säga något i 10 minuter. Efter en veckas arbete med fokus på våra ungdomars hälsa och kopplingar till den press många upplever idag, var jag tvungen […]

En tonårspappas tankar om alkohol och gränser.

En tonårspappas tankar om alkohol och gränser. Tänk att man från och med i morgon har ett barn som fyller 20 år och ett som fyllt 18 år. Att man […]

Sista dansen?

Sista dansen? I veckan fick jag äran att jobba med tonårstjejer med fokus på innovation och teknik i samarbete med projektet Innovate Passion. Under en övning så tog jag de […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKT

Kontaktformulär


Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!

Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.