Dagen då jag blev den perfekta pappan.

Den perfekta pappan?

För några dagar sedan var jag med om en spännande upplevelse. Jag hamnade i ett sammanhang bland bekanta och även okända människor där några kände igen mig och hade lyssnat eller läst till saker jag delat med mig utav. En person sa då att hon kände att jag gav uttryck för att vara den perfekta pappan och att hon ibland fick en klump i magen av egen otillräcklighet och dåligt samvete.

Shit!

Hmm…jag hamnade nog lite i en chock. Haha…jag skrattade och bad de kontakta min fru och mina barn för att höra vad de hade att säga i ärendet. Den perfekta pappan.

Finns han?
Eller är vi alla han?

Varning för experter!

Jag känner hur viktigt det är att vi aktar oss för experter. Att även i min roll som ”tänkare” att inte tro att jag vet ett dugg. Jag har inga sanningar. Jag vet inte ditt bästa. Jag är absolut ingen expert. Den enda önskan jag har på expertfronten är att bli det så mycket jag kan gällande mig själv. Men absolut inte över någon annan.

Jag vill snarare se mig som en samtalspartner och sparringpartner till min omvärld. Detta till unga såväl gamla. Jag vill följa mitt hjärtas röst och gärna dela med mig till de som önskar. Därför försöker jag svara på alla frågor och funderingar jag får i veckorna från när och fjärran. Inte för att jag har svaren, kanske snarare för att jag är nyfiken på att ställa frågorna. Och för att mitt hjärta säger att detta är viktigt för mig att göra.

Tro inte på det jag säger, tro på det du hör.

Det jag önskar är att ingen ska tro på det jag säger utan snarare tro på det du hör. Det du hör inom dig då du läser eller lyssnar till mina ord.
Det är bara i dig sanningen finns. Och kanske om du lyssnar till andra kan saker väckas inom dig som du inte själv visste fanns och som kan vara meningsfulla att reflektera över. Inom dig finns garanterat en massa ny kunskap att finna.

Det är detta som är min egen mission som pappa, partner, vän och medmänniska. Jag vill med beslutsamhet utforska mig själv i min roll som pappa och att jag är ytterst ansvarig över mina barn…även om det bara är för ett litet tag.

Slump eller att aktivt välja?

Jag vill inte bara köra på som om inget har hänt då det plötsligt kommer in flera människor i mitt liv. Jag vill utforma och utveckla mig själv. Detta tror jag mer skedde av en slump innan jag gick i väggen och hela min värld omkullkastades. Men efter den händelsen i kombination med ett gäng andra kriser så kunde jag för första gången blir mer medveten över mina val och skeenden i mitt liv.

Jag blev medveten om min roll som pappa på ett helt annat sätt. Kunde se mig klarare utifrån och därigenom ta de steg jag valde att ta. Tog beslut att lära mig mer, studera, prioritera och växa inifrån.

Låter kanske flummigt men för mig är det glasklart. Det handlar om ett slags medvetet självledarskap. Att ta ansvar. Jag har sett människor i min nära vänskapskrets som även de stärkts inom detta område och gjort sjumilakliv i sina liv. Grymt!

Säg tack!

Så är jag den perfekta pappan?
Nä..men jag har rollen som pappa och strävar efter att vara en så god sådan som möjligt.

Menar jag att ge andra dåligt samvete?
En omöjlighet! Jag kan inte ge någon detta. Detta måste vara något vi var och en skapar inom oss av olika anledning.

Hittar du en förebild så ta rygg, bli inte överkörd!

Och kom ihåg att skuld och skam aldrig leder dig framåt. Tacka högt istället! Säg Tack när du kommer på dig själv! Detta är ju ett bevis på att du utvecklas. Säg tack och ta det ansvar du just nu upptäckt antagligen krävs.

Vem tror du att du är?

Ibland har människor skrivit saker som att vem är jag som har rätten att tycka? Vem tror jag att jag är utan evidens i flera av mina tankar? Att jag åker land och rike runt och mässar! Betalt tar han med!!! Ibland skriver människor om mig som om de kände mig bättre än jag själv
och vet exakt vad jag håller på med. Oftast är dessa texter menade att såra och flera gånger har mina barn blivit ledsna över saker de hittat om mig på nätet.

Jag försöker alltid möta dessa ord som jag försöker möta allt annat…med kärlek. Kärlek är fasiken världens bästa filter när livet ska bryggas.
Så länge jag vet min sanning till varför jag gör det jag gör så är jag trygg. Jag har aldrig haft någon direkt plan för det jag gör eller gjort. Jag har bara valt att följa den väg som vuxit fram. Och jag vill verkligen poängtera att dessa mer kränkande påhopp är av minoritet om jag ser till allt det fint jag möter längs min resa både analogt och digitalt.

Hur människor reagerar eller tycker kring mig eller andra kan jag heller aldrig bestämma över och det vill jag inte heller. Det enda jag kan bestämma över är om jag ska leva MITT liv eller försöka leva efter andras tyckande och tänkande. Och om jag börjar med det sistnämnda …vart tar mitt liv vägen då? Jag kommer aldrig känna ro, tillit eller frid. Och det är något jag prioriterar högt. Jag vill verkligen påminna oss ALLA  att fundera över vårt eget agerande i tyckande kring andra. Människor vi varken känner eller har mött. Att vi påminner varandra att ta ansvaret och istället fråga oss själva varför vi väljer att snacka om andra på ett sätt som skadar eller sårar.


Så jag säger det igen. Tro inte på det jag säger. Tro på det du hör.

Kram/Micke

:: :: :: :: ::

Är du intresserad av att boka mig som föreläsare eller worshopsmakare?
Det finns fortfarande lediga dagar hösten 2017 och våren 2018.
Enklaste sättet för bokning, kontakta mig direkt:
Micke Gunnarsson / Tel: 0709-161669 / Epost: info@mickegunnarsson.se / Eller via messenger.

För öppna föreläsningar hösten 2017, klicka här!

 

/Kram

Livskunskap JULI 11, 2017

KOMMENTARER

0 svar till “Dagen då jag blev den perfekta pappan.”

Kommentera


Kan spelberoende snarare handla om vuxnas lathet och rädsla för konflikt?

Sommarlov, tid för egentid. Sommarlov igen. Solen har ännu inte riktigt visat sitt rätta jag och många föräldrar jobbar ännu. Kanske sista veckan nu? Snart semester. Många längtande och trötta […]

Nu är biljetterna släppta till höstens turné!

Plötsligt händer det! 
Nu är biljetterna till höstens turné släppta! Efter en del funderande och planerande släpper jag nu biljetter till ett antal öppna föreläsningar i höst. Eller kanske ska […]

Hur kul får man egentligen ha på jobbet?

Hur kul får man egentligen ha på jobbet? Detta inlägg skulle man kunna tro var sponsrat, men så är icke fallet. Jag har hittills tackat nej till samtliga erbjudande av […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKT

Kontaktformulär


Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!

Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.