Vet ni vad som hände i natt då jag och alla andra sov?

Välkomna till #ensakidag

Vill med detta inlägg verkligen tipsa om ett fantastiskt initiativ min vän Jocke Jardenberg har startar, #ensakidag. För er som inte vet vem denna man är så kan man väl säga att han verkat inom digitaliseringens sfär sedan internet föddes. Han föreläser runtom i hela världen och verkligen brinner för dessa frågor. Mer om Jocke kan ni läsa här.

Vad hände i natt då vi andra sov?

Nu har Jocke beslutat sig för att hjälpa oss andra att uppdatera oss var det gäller digitaliseringen. Han spanar in vad som händer i världen medan vi sover helt enkelt. Sedan på 5 minuter berättar han varje morgon via film vad vi missat. Ett underbart sätt att dela med sig på. Jag bugar verkligen och tackar över hans engagemang! Du får reda på allt ifrån nya appar som är på uppgång, höghastighetståg, planeter, nya gadgets, internet i kroppen….

Inte tekniken i fokus

Men det som jag gillar mest av allt med projektet #ensakidag är att det inte är fokus på tekniken (även om Jocke är en riktigt nörd:-). Fokuset ligger på oss människor och vad vi kan fundera på denna dag. Vad vi kan tänka på gällande det fenomen Jocke snappat upp under natten. Hur påverkar detta oss? Hur kan vi nyttja denna möjlighet? Vad händer om 20 år? Vilka frågor bör vi ställa oss? Så människan först, tekniken tvåa.

Ta del av 5 minutersfilmerna här!

Det finns ett flertal sätt att ta del av dessa små filmer. Jag föredrar att prenumerera på hans videopod via podcastappen. Men här följer olika alternativ, välj det som passar dig bäst. Men välj! Är du lärare? Dessa filmer passar perfekt för samtal med våra barn gällande vilket ämne som helst i skolan!

Podcast – Itunes
Podcast – Overcast
Facebook
LinkedIn
Youtube

Ps. Vill ni även spana in min lilla egna snabbkurs gällande mötet med våra barn och internet klicka här!
DS. Nyfiken på att besöka någon av mina öppna föreläsningar i höst? Klicka här!

Kram/Micke

Digitala Medier SEPTEMBER 11, 2017

KOMMENTARER

0 svar till “Vet ni vad som hände i natt då jag och alla andra sov?”

Kommentera


I morgon lanserar jag en gratiskurs om mötet med barn och internet!

#7dagarmedmicke…det handlar om våra barn och internet. För ett tag sedan körde jag projektet #enveckaikärlek på Instagram. Jag sände då live varje morgon och delade ut ett litet uppdrag i […]

Vad gör man när barnen totalvägrar och konflikten är ett faktum?

Då konflikten är ett faktum. Så står man där med brallorna nere och kommer ingenstans. Ens barn har minst sagt satt sig på tvären och totalvägrar. Så vad gör man […]

YES!! Lou Rossling och jag samarbetar igen. Biljetter ute nu!!

Tänk att man kan bli så glad över att få sitta och skriva detta. Min förebild och livskamrat Lou Rossling och jag arrangerar tre öppna kvällar i höst! Jag älskar […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKT

Kontaktformulär


Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!

Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.