Hushållsenergi och hundar på rymmen!

Positivt tänkande?

Vill börja med att säga att jag är inte för tanken att man alltid ska vara glad. Att man ska i alla lägen ”tänka positivt” och med bruten tånagel skrika ”JIPPIE!!. Jag tror alla känslor behövs. Det handlar om att vara levande och ärlig kring det som dyker upp i ens liv.

Men jag vill ändå berätta ett par saker som blivit oerhört viktiga i mitt liv, framförallt efter min utmattning och depression för snart åtta år sedan, saker som jag är tacksam över idag.

Hushållsenergi

Det handlar om energi. Låt säga att vi alla har 100% energi varje dag att förbruka. Som små batterier som räcker under en dag för att sedan behöva laddas under natten. Beroende på vad jag gör under dagen så kommer energin förbrukas olika fort. OK? Jag kan också förse de med lite snabbladdningar under dagen om det behövs. Men ändå…oavsett så gäller det att hushålla med förbrukningen av min enenergi.

Så hur tar jag ansvar för min energi idag?

Jag kan säga som så här, jag är numera SJUKT noga med vart jag lägger min energi. Jag slösar liksom inte längre på samma sätt. Och om jag har som mål att försöka göra varje dag som den bästa. Att varje dag känna tacksamhet, lycka och glädje så gäller det att min förbrukning riktas åt detta håll. Självklart kommer livet bjuda mig på en massa utmaningar, men genom att jag medvetet hushåller med min energi på ett sätt jag önskar så kan jag ta dessa kriser på ett bättre sätt när de väl kommer. Som ett slags immunsystem.

Tätningsmassa

Detta innebär att jag är SJUKT noga med vad jag säger, tänker, skriver, läser, lyssnar på och engagerar mig i. I den mån jag har makten själv att välja så väljer jag den slags energi jag vill ha. Inte någon annan. Detta handlar inte om att sluta bry sig om andra eller inte känna empati mot resten av min omvärld. Tvärtom. Ska jag kunna fokusera på kärlek under min livstid så gäller det jäkla att ha koll på hur jag gör mina egna uttag och insättningar. Att jag inte spiller energi på grannen, bilisten i rondellen, kvinnan i kön på Lidl, mannen som ber om hjälp utanför iCA eller tåget som är försenat. Jag måste täta ihop mig helt enkelt.

Sätter koppel på mina tankar

Ett sätt jag gör detta på är att jag ser mina tankar som hundar. Hundar som behöver dresseras och ibland även kopplas. Självklart behöver de ibland även få springa lösa, men bara om jag har koll på området där detta sker. Jag skulle aldrig släppa ut en lös hund mitt i trafiken. Trafik som lätt kan ta livet av min lilla vän. Likadant tänker jag om mina tankar. Är jag på fest med mina vänner och vi samtalar och skrattar. Då får gärna mina tankar springa fritt och balla ut fullständigt. Om jag blir anlitad av ett företag som vill att jag ide´utvecklar deras produkt eller kampanj, samma sak här…då släpper jag mina hundar lösa.

Kontroll för kaos och lycka

Det kanske låter som att jag skulle vara en pretto, tråkig och moralpredikande tråkig rackare, men jag tror inte jag är det. Genom att jag tränar mig att dressera mina hundar så springer de allt mer sällan på rymmen. Det gjorde de då jag var sjukskriven i ett år pga utmattningsdepression och ångest. Mina tankar hade tagit över mig helt. Jag kunde inte sova. Jag spydde om dagarna. Mina tankar var ett inbördeskrig. Jag kan fortfarande känna att vissa tankar vill dra iväg med mig och ibland lyckas de, men inte lika ofta. Och varje gång då jag känner ångesten och stressen komma så vet jag vad jag ska leta efter. Mitt koppel. Genom kontroll kan jag sedan vara mycket friare. Då kan både kaos och lycka få gro hand i hand. Jag har nog aldrig känt tillgång till så mycket energi som jag gör i livet just nu.

Dessa ord och tankar vill jag dela med dig denna Söndag. Jag önskar dig all kärlek och har du några funderingar eller frågor…skriv en kommentar eller så ses vi på min FB-sida.

Kram/Micke

PS! Intresserad av att lyssna på någon av mina öppna föreläsningar i höst? Klicka här för tider och platser!

Hälsa SEPTEMBER 24, 2017

KOMMENTARER

2 svar till “Hushållsenergi och hundar på rymmen!”

  • Kicki säger: 2017-09-24 kl. 16:11

    Sååå mitt i prick!!! Tänk att i princip allt du skriver om utmattningssyndrom stämmer på mig. 12 år sen för mig och detta du skriver här, får jag fortfarande jobba med, varje dag, hela livet.
    Tack för att du är så bäst bäst på att orda det jag känner. Läser allt du skriver på fb & insta. ❤ Kram

    • Micke Gunnarsson säger: 2017-09-24 kl. 18:00

      Tack för dina ord! <3

Kommentera


När barn vill men inte vågar och tankar kring skolsystemets modträning.

Ett brev från en orolig förälder. En förälder skrev till mig och önskade stöd i en situation. Deras  12 åriga dotter ville så gärna spela handboll men när hon väl […]

FILMPREMIÄR! VARFÖR KUNGEN BORDE VARA EN KVINNA.

Filmpremiär för de som vågar! För två dagar sedan hade jag ett slags inre överslag på energi. Detta behövde ut. Så det blev en film. Om jämställdhet…eller kanske inte, utan […]

Vet ni vad som hände i natt då jag och alla andra sov?

Välkomna till #ensakidag Vill med detta inlägg verkligen tipsa om ett fantastiskt initiativ min vän Jocke Jardenberg har startar, #ensakidag. För er som inte vet vem denna man är så […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKT

Kontaktformulär


Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!

Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.