När är den rätta tiden för att ta beslut?

Beslut ska tas i mitten?

Satt igår i möte med en banktjänsteman. Vi kom till ett läge då han pratade om beslut. Han visade med sina händer hur man inte skulle ta beslut när man är långt upp i mående och inte heller då man är långt ner. Utan beslut ska man typ ta när man är i mitten. I balans.

Jag instämde och nickade förstående på huvudet. Det där vet man ju. Har man läst i böcker och hört föreläsare tala om. Sedan så sa vi adjö. Vi lämnade varandra, men tanken om beslut stannade kvar…i mig.

Intuition

På vägen hem i bilen så började jag fundera över mig själv och när jag tar beslut. Jag kom på att i allmänhet är jag otroligt impulsiv och följer min intuition i det mesta jag gör. Jag har ingen strategisk plan för när jag ska publicera nästa bild på Instagram, vart i landet jag bör planera min nästa turné, när nästa bloggpost ska skrivas….det händer när det måste hända och då kan jag liksom inte hejda mig. Jag har dock min fru att tacka som många gånger agerar ankare åt mig. Tack Jenny. Men många av mina coolaste upplevelser, bästa möten och mest spännande uppdrag hade inte blivit till utan beslut på näst intill euforisk nivå.

När tas de tuffaste besluten?

När jag hade kört en bit till så började jag fundera på de viktigaste och tuffaste besluten i mitt liv, när tog jag dom då? Då insåg jag snabbt att de tuffaste besluten i mitt liv har jag tagit då jag mått som tuffast. Faktiskt! När jag mått så dåligt att det liksom inte gått längre. När livet har bett mig om ett slut tillräckligt starkt. Det har handlat om byte av jobb, alkohol, rökning, förlåtelse, utmattning och andra gränsdragningar. Dessa mer livsbeslut har jag tagit då jag faktiskt inte mått bra.

I vardagen

Så tillbaka till banktjänstemannens och mitt samtal. Besluten ska tas i mitten. Hmmm. Min känsla i skrivandets stund är lite så här: Varför ska jag ta beslut när jag väl är i balans? Vilken anledning har jag då att förändra? Självklart tar jag en mängd olika beslut när jag är i mitten. När jag ska åka iväg med soporna, boka in nästa möte, val av middag, köpa en blomma till Jenny, hämta barn i skolan..osv. De mer vardagliga och allmänna besluten sker nog mest i mitten. Men de viktigaste besluten och kanske även de mest vågade besluten…de har banne mig tagits av mig då jag antingen varit på topp eller i botten.

Bra eller dåligt?

Men Micke ska man verkligen behöva må så dåligt för att ta vissa beslut?
Mitt svar blir nog JA på den frågan. Kanske är det så att vi måste må tillräckligt dåligt för att överhuvudtaget kunna ta vissa beslut i våra liv. Och JA kanske är det så att vi måste må tillräckligt sjukt euforiskt bra för att våga ta andra slags beslut.

Ge dig en minut

Så vad vill jag med denna text? Egentligen vill jag bara inspirera dig till att fundera en stund kring beslut du har tagit. Beslut du kanske är grymt stolt över? Kanske beslut andra har tagit som inspirerat dig? Men kanske viktigast av allt…har du redan nu en känsla av beslut du borde ta i ditt liv? Finns det saker som du längst inne redan nu vet om som du borde förändra i ditt liv? Jobb, relationer, missbruk, hälsa….? Hur bra eller dåligt ska du behöva må för att ta ditt beslut? Hur ser din resa ut? För kanske är det så att banktjänstemannens  tanke om att vara i mitten inte stämmer. Om du väntar på att den dagen ska komma så kanske du får vänta ett helt liv och det är banne mig inget ”Helt liv”.

Så ge dig någon minut idag och låt mina ord sjunka in en smula.

Ps. Om du inte redan följer mig på Instagram så vill jag tipsa dig om mina dagliga poster även där!
( @mickegunnarsson )

Kram/Micke

Inspiration DECEMBER 19, 2017

KOMMENTARER

0 svar till “När är den rätta tiden för att ta beslut?”

Lämna ett svar


Mobilförbud i skolan skadar våra barn!

I samband med Frankrikes beslut om att införa mobilförbud under hela skoldagen 2018 kommer här några av mina tankar kring ämnet. Och jag ber er Svenska politiker att vara modiga, […]

Just nu springer många av oss män runt som yra höns.

Grytan som kokade över Varje vecka, nya avslöjanden. Kvinnor som träder fram och sätter ner foten. Nu får det fan vara nog. Nog med förnedringen, maktmissbruket och de ständiga övergreppen. […]

När har vi vuxna rätten att förbjuda barn att gå på toaletten?

När ska barn få gå på toaletten? När jag i samband med ett föreläsningsuppdrag fick förmånen att träffa en massa idrottsledare så kunde jag ta del av en väldigt spännande […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.