Innan jag sätter mål för min träning vill jag ta reda på mitt ”Varför”.

För eller emot?

Jag brukar tala ganska mycket om valet av att jobba eller vara emot någonting eller för någonting. Det jag menar är att det är bara två olika sidor av samma mynt men som kan ge helt olika energi på resan. Vi kan slåss emot krig eller så sprider vi kärlek för mer fred i världen. Träning kan handla om att vara för sin kropp eller emot sin kropp. Är ni med?

Träning 2018

Som många andra i vårt land vid den här tidpunkten på året har även jag bestämt mig för att börja med träning mer regelbundet. Jag har lagt ganska stor vikt på att verkligen fundera och ”meditera” över detta. Varför liksom? För mig är detta viktigt. Att jag verkligen är grundad i det jag vill göra för att skapa en kontinuitet och långsiktighet. Så var det för mig både i beslutet att sluta röka för 9 år sedan och beslutet att bli nykterist. Det jag kommit fram till och som verkligen känns rätt för mig gällande träning är orden ”payback” och ”hundar behöver rastas för att må bra”. Haha! Så är det!

Fått låna en kropp

Jag har fått äran att låna en kropp, det är det som gör att jag kan leva som en människa en stund. En stund med allt det fina och spännande omkring mig, min familj, vänner, resor, jobb, fester..osv. Utan min kropp hade inte detta varit möjligt. Så hur har jag tagit hand om min  kropp 2017? Hmm…knappt inte alls. Mitt fokus har faktiskt varit mer på den mentala och själsliga delen. Så kroppen har fått vänta.

Payback Time

Det är alltså dags för payback. Att med vördnad bocka och niga för kroppens uthållighet och tålamod. Att på allvar hylla värdet av att jag fått detta verktyg. Att jag börjar ge den vad den önskar. Både med tanke på rörelse och träning men också vad jag stoppar in i den. Det är här jag just nu ser min kropp som en liten hund som står och gnyr i hallen. Den viftar fortfarande på svansen. Den vill ut!!
Leka, kissa, hoppa och lära sig nya saker. Den längtar efter matte eller husse som verkar ha haft lite mycket att göra senaste tiden. Nu är det dags att ge tillbaka. Nu ska vi allt börja ha kul, lilla vän!

Tacksamhet

För mig handlar det om att odla min tacksamhet för livet än mer. Att inse att om jag vill vara med så länge jag kan, handlar det just om min hälsa. Och i den mån jag kan påverka den, så vore det väldigt vackert och rent smart att göra det. Dels för kroppens skull, men kanske främst för livets. Tiden då jag får umgås med barnen, min fru och vänner.

Utan dömande

Som sagt var, jag har låtit denna längtan gro inom mig ett tag. Utan dömande eller besvikelse över saker jag inte gjort, utan mer utifrån en inre längtan kring vad kroppen säger till mig att den längtar efter. Med denna energi vill jag försöka verka 2018. Jag vill verka för livet. Inte emot. Jag vill inte känna ett måste, utan utveckla ett JAG VILL. Inte utifrån utseende eller ideal. Jag vill hylla möjligheten att få vara här en stund.

Jenny, min idol

Min stora inspiratör just nu när det kommer till träning är min fru Jenny. Hon har tidigare alltid tänkt på sin kropps bästa. Pluggat hälsa, beteendevetenskap, massör, yoga, aerobics.. ni vet. Hennes ”hund” har verkligen haft en drömtillvaro. Sedan så händer plötsligt saker i livet som kan slå omkull benen på oss. Tider då andra saker måste få komma först. Tider då andra saker inom oss måste få tid att läka och stärkas på nytt. Allt har din tid. Men så 2017 så väcks kraften i henne igen. Och så visar hon kroppen att det verkligen går. Och att hon inte glömt utan innerst inne VILL. Att hon älskar att få ta hand om sig. Att då som partner få följa denna urkraft på nära håll och se hur mycket detta ger på ALLA plan är så inspirerande!! Tack älskade du!! Tack för din JENNERGY!
(Tips! Hon har lite försiktigt börjat dela sin inspiration på Instagram.  Följ henne gärna och peppa  @jennygunnarsson) hon är så galet värd det. Säg inte jag skrev detta 🙂

Ditt Varför?

Så känner du igen dig i denna text?
Har du också satt upp mål och planer för träning och bättre hälsa 2018?
Har du en FÖR eller EMOT strategi?
Tänker du träna med kärlekens som bas eller med ett mer NEJ NU JÄVLAR!!
Vad ser du framför spegeln?
Ser du ditt yttre hölje eller din inre längtan?

Berätta gärna om din strategi, motivation och dela dina tankar!

Så nu ska jag packa väskan, vattenflaskan och ge mig ut och rasta hunden.

Kram!

Hälsa JANUARI 02, 2018

KOMMENTARER

0 svar till “Innan jag sätter mål för min träning vill jag ta reda på mitt ”Varför”.”

Kommentera


Ett smart tips för att utveckla våra kärleksförhållanden 2018!

Nytt Nu Nytt år nya möjligheter! Haha…kanske en klyscha, men det är ju faktiskt så. Nytt nu, nya möjligheter. Denna text riktar sig främst till er som lever i en […]

Hur påverkar ditt val som nykterist din syn på dina barns alkoholvanor?

En fråga till en nykterist. I Julhelgen fick jag frågan om huruvida mitt val som nykterist påverkar mina barn? Och om jag önskar att de borde ta efter mitt beslut? […]

En extra Julklapp från mig till er alla som ska rigga fest!

En extra Julklapp Kom på att jag vill ge er alla vänner och följare ytterligare en julklapp! En klapp som kan förgylla er tid med vänner och släktingar i jul […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTNyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!


Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.