Frågor om att ligga för husefridens skull?

Förfrågningar

Efter flera förfrågningar om vart min text om ”att ligga för husefridens skull” tog vägen i mitt flöde på sociala medier så lägger jag även ut texten här på bloggen. Då kan ni enklare hitta den. Inte lätt på FB och Instagram. Jag tänker också komplettera den lite i slutet. Men här kommer den.

VAR RÄDDA OM VARANDRA OCH KÄRLEKEN.

”När jag ”ligger” med dig för husefridens skull handlar det inte om att jag till slut har blivit upphetsad. Det handlar snarare om att jag till slut inte orkar säga nej till ett vuxet lite tjatigt barn som vill ha nappen.
Det kan också handla om att jag är för rädd för att återigen säga nej. Rädd för att du ska lämna mig eller ta någon annan. Rädd för att du ska sluta att älska mig. 
En sexakt som denna handlar inte om attraktion, utan snarare om desperation.
När jag ber dig sluta tjata eller ber dig om mer tid så handlar det inte om att jag inte har lusten kvar inom mig. Det handlar snarare om att jag varit en blomma som fått alldeles för mycket vatten under en längre tid och behöver få torka till så jag återigen få upptäcka mina egna behov. Mina egna behov av näring, utrymme och vätska. Det är därför jag ber dig ta ett steg tillbaka.
Inte för att jag inte vill, utan för att jag vill. Jag längtar bara efter att själv få möjligheten att längta.”

Viktig Komplettering.

Fick kommentarer om att ibland kanske man ändå bara vill komma igång och att en snabbis kan väl inte vara fel?

Jag tänker att ingen mer än du och jag kan veta vad som är rätt eller fel. Det handlar väl snarare om att acceptera varandras Ja eller Nej. För många män (kvinnor med, men jag tror inte att de är lika många) blir det till slut ett tjat och en desperation. Den sköna sängen och stunden att tillsammans få gå och sova kan lätt bytas ut till en stund av press, förväntningar och krav. Där man redan vid tandborstningen börjar andas tungt. Där God Natt snarare blir, Fan där gick dörren i lås igen. Vi kommer in i en osexig snurr. Vi kallar det sexliv…och kanske börjar problemet redan där. Att dela upp livet liksom. Som att sex var en separat del i våra relationer? Här måste vi våga prata mer med varandra. Och jag tror #metoo rörelsen verkligen gett oss en viktig spark i baken.

En snabbis då?

Sedan en snabbis eller inte? Det måste vara upp till var och en. Men självklart kan jag tycka att det kan vara minst lika härligt som något längre. Det är ju mötet som är grejen. Och ibland kan de kortaste möten i våra liv, vara de starkaste. De mer oplanerade, mindre tillrättalagda och kanske mindre förväntansfulla.

Andra tankar om #metoo

För er som vill läsa mina senaste tankar på detta ämne skickar jag med er några länkar, både från min egna blogg men även uppmärksamhet i annan media:

Blogginlägg om män som yra höns.
Inlägg om den inre tjuren.
Expressen
ETC
Kurera

Kram/Micke

Inspiration JANUARI 03, 2018

KOMMENTARER

0 svar till “Frågor om att ligga för husefridens skull?”

Lämna ett svar


Innan jag sätter mål för min träning vill jag ta reda på mitt ”Varför”.

För eller emot? Jag brukar tala ganska mycket om valet av att jobba eller vara emot någonting eller för någonting. Det jag menar är att det är bara två olika […]

Ett smart tips för att utveckla våra kärleksförhållanden 2018!

Nytt Nu Nytt år nya möjligheter! Haha…kanske en klyscha, men det är ju faktiskt så. Nytt nu, nya möjligheter. Denna text riktar sig främst till er som lever i en […]

Hur påverkar ditt val som nykterist din syn på dina barns alkoholvanor?

En fråga till en nykterist. I Julhelgen fick jag frågan om huruvida mitt val som nykterist påverkar mina barn? Och om jag önskar att de borde ta efter mitt beslut? […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTNyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!


Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.