En hälsning från mig till alla barn och unga som börjar skolan i veckan!

Pssst….är du vaken?

Tjena på dig, jag heter Micke! Jag vill bara berätta en grej för dig innan du somnar i kväll… ok?
Det är ingen saga eller så, vill bara säga några ord. Typ innan du börjar skolan igen.
Blunda och lyssna…

Du kommer aldrig att bli något när du blir stor, du är redan allt! Oavsett vad andra runt omkring dig tycker, tänker och tror. Alla de som säger sig veta ditt bästa – du är redan allt! Sedan kommer du säkert att göra en mängd olika spännande saker under din tid här på planeten, men just nu är du redan helt perfekt.

Du är ett A, MVG, eller en 10:a eller en 5:a eller vad det nu är som är högsta betyg där du lever och bor. Du kanske tycker jag är fjantig och menar på att du inte alls är så bra, du kanske tycker att du ska vara glad om du är medel, men så är det inte. Du är så mycket mer än du tror. Du ska inte ha ont i magen om du har det! Om du känner dig nervös inför livet, skolan, läxor, prov, lärare, du vet känslan att du kanske inte ska ”klara det”, så kommer du att göra det. Jag lovar! Det är mest vi vuxna som har gått lite vilse. Förlåt oss.

En hemlis

Nu ska jag berätta en hemlighet som handlar om kunskap:

Jag är 44 år gammal, har ett bra jobb, två bilar, ett hus, en familj och ett underbart liv men jag kan inte svara på följande frågor:

Vilka länder finns det i Afrika?
Vilken är huvudstaden i Portugal?
Nämn 7 åar i Sverige?
Vilket datum är vår nationaldag?
Vad är emultion?
(Jag kan de alla om jag får använda nätet)

Men detta är sant. Jag minns inte svaren. Det är många svar som skolan och vi vuxna anser att ni måste kunna nu, men som ni kommer ändå glömma bort sedan, så tro inte att allt är livsavgörande, för det är det inte. Så ha inte ont i magen. Och var det gäller prov i skolan, se dessa som bra grejer för lärarna för att checka av om de lyckats vara bra lärare åt er.

Livet bär dig

Du kommer att klara dig 🙂 Vet du varför? För att livet bär dig!! Det är som ett osynligt simbälte.
Så om du tycker att det är mycket som pressar, så är mitt tips: ”chilla lite”. Det löser sig. Bara du själv väljer att vara typ en go människa som typ gillar andra. Att du själv väljer att vara den kompis du själv skulle vilja ha nära. Och var det gäller skoltid, se det som din alldeles egna tid att investera i nytt kunnande. Du är inte där för lärarnas skull, de är där för dig.

Så..det var bara det.
Sover du?
I så fall, god natt och kram på dig min framtid.

// Micke Gunnarsson
(Denna text är till för er tonåringar som ska lägga er för att sova just nu)

Inspiration JANUARI 09, 2018

KOMMENTARER

3 svar till “En hälsning från mig till alla barn och unga som börjar skolan i veckan!”

 • Kent säger: 2018-01-09 kl. 14:10

  Kloka ord!

 • Wilma säger: 2018-01-09 kl. 21:22

  Jag är 12, la mig precis i sängen och imorgon börjar skolan. Dessa ord fick mig att känna en känsla jag inte kan beskriva. Tack, jag kommer må så mycket bättre i skolan imorgon♡

  • Micke Gunnarsson säger: 2018-01-09 kl. 22:56

   Ta hand om dig min vän! Ha en riktigt fin och rolig skoldag.

Kommentera


Detta var mina tio mest lästa blogginlägg 2017!

Kollade lite statistik gällande min blogg 2017. Här kommer de tio mest lästa inläggen, samt en egen personlig favorit. Dessa är baserade på drygt 720 000 visningar. Tack för ert […]

Snälla lärare, tvinga inte våra barn att redovisa sina jullov!

Himla tjat! Då var det dags igen för Herr Gunnarsson att dra till med denna dänga. Och JA du har helt rätt. Jag tror jag har påmint om detta och […]

Frågor om att ligga för husefridens skull?

Förfrågningar Efter flera förfrågningar om vart min text om ”att ligga för husefridens skull” tog vägen i mitt flöde på sociala medier så lägger jag även ut texten här på […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTNyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev i samarbete med Jesper Juul & Family Lab!


Kontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.