Ett liv bland lögner och bromsklossar – ett erkännande

Jag ljuger

Har länge längtat efter att få tid och rum att skriva ner dessa tankar. Just nu sitter jag på ett fik i Stockholm och laddar upp inför eftermiddagens föreläsning för studie och yrkesvägledare. Spännande!

Jag vill berätta något viktigt för dig idag. Jag vill göra ett erkännande. Främst för mig själv men även till resten av världen. Jag har ljugit. Jepp! Jag har ljugit både mig och dig rätt upp i nyllet. Men nu är det slut på det. Så det så!

Vad talar du nu om Micke?

Så här är det. Jag har insett att jag gått runt och ljugit för mig själv i hela mitt liv. Trott på lögner om mig själv. Trott på tankar om mig själv som inte varit sanna! Insikten och inspirationen till detta inlägg var när jag stod hemma och lagade mat i veckan och min underbara fina söta snälla älskvärda grymma livskamrat Jenny sa dessa ord till mig:

– Du slutar aldrig att förvåna mig!

YES! Där satt den. Äntligen. Yes!! Jag vill aldrig sluta att förvåna mig. Jag vill inte fastna. Men det har jag gjort.

Tio av mina lögner

Jag ska ge tio exempel på ett antal lögner som blivit mina bromsklossar i mitt liv.

Jag hatar att resa.

Man måste hålla i pengarna.

Jag tycker det är svårt att boka resor.

Jag tycker inte om havregrynsgröt.

Jag kan inte laga mat.

Jag får alltid ångest innan mina föreläsningar.

Jag kan inte sluta bita på naglarna.

Jag kommer aldrig kunna sluta dricka alkohol eller sluta röka.

Jag kommer inte kunna bli tränare i någon sport.

Mästerkocken

Där har du ett gäng tankar jag valt att tro på och faktiskt levt efter. Men inte längre. Jag har gjort upp med en tanke efter den andra. Den senaste var matlagningen. Det har alltid varit samma tugg hemma i familjen. Att om pappa lagar maten så blir det bara pannkaka, fläskpannkaka eller typ formfranska i ugn. Och jag har köpt det. Lagar nästan aldrig mat. Jag kan ju inte. Jenny kan!
Så för knappt en månad sedan ifrågasatte tanken så sjukt hårt.

Är tanken sann?
Vad händer med mig när jag tänker den tanken?
Vad skulle hända om jag bara sket i den. Pulveriserade den. Inte trodde på den?

Bara en tanke bort och några veckor senare frågar en av mina söner på lite skoj:
– Fan pappa ska du ställa upp i kockkampen på tv?

Han skojade men det låg ändå lite allvar bakom. Känslan att jag verkligen kan förvåna. Jag började nämligen laga mat. Letade recept. Spanande in bra råvaror. Fan jag lekte mästerkock. Och klart jag kunde!! Asiatisk kycklinggryta, Kroppkakor, Räk och fisksoppa, Fläskfilepasta med gorgonzola, efterätter, förätter, bakar muffins….och jag har såååå jävla kul!

Sluta aldrig att förvåna

Jenny skrattar:
– Du slutar aldrig att förvåna!

Exakt. Jag vill inte stanna nu. Jag är trött på min egna slentrianmässiga tro på mina tankar.
Jag ifrågasätter de inte ens!! De flesta är ju inte sanna!!

Så vilka tankar går du omkring och tror på i ditt liv? Vilka bromsklossar accepterar du i din vardag? Är de ens dina eller kanske rent av dina föräldrars?
Tänk att min lista på tio sanningar här ovan bara var tankar som jag trodde på. Men så fort jag verkligen vågade ifrågasätta de så hände det grejer. Det var bara lögner. Fluff fluff.

Så mina frågor till dig:

Är din tanke sann?
Vad händer med dig när du tänker den tanken?
Vad skulle hända om du bara sket i den. Pulveriserade den.

Slutade att tro på den?

Tack Eckhart Tolle, Wayne Dyer, Byron Katie, min familj, Jenny och naturen för all inspiration jag finner i mig själv genom er!

Kram/Micke

PS! Vill du lyssna på en av mina få öppna föreläsningar jag arrangerar i år. Kom till Kalmar 6/3!! Mer info här.

Inspiration FEBRUARI 22, 2018

KOMMENTARER

Ett svar till “Ett liv bland lögner och bromsklossar – ett erkännande”

  • La säger: 2018-02-22 kl. 18:39

    Underbart. Jag får livsenergi av detta inlägg. Du är en egen ”Eckhardt Tolle”. Fortsätt sprida din visdom och dela med dig av dina tankar.

Lämna ett svar


Kraften i att bryta upp med sina måsten.

Beroende I veckan fick jag en vacker fråga från en ung tjej på Kaoskompaniet om beroende. Hon hade hört att jag tidigare hade slutat röka och undrade om mitt beroende […]

Om jag verkligen hade tänkt på de saker jag gjort denna veckan, hade jag säkert bara vågat hälften.

Idag kommer min bloggpost i form av en film! Fanns så mycket energi i mig att fingrarna var ett för långsamt verktyg. Det blev en liten film om att släppa […]

Det finns tillfällen då det är direkt farligt att agera utifrån rädsla.

Titta, pappa! Jag glömmer aldrig en tidig morgon för ca 18 år sedan. Jag låg kvar i sängen och kunde höra hur min lilla grabb Max lekte i sitt rum. […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.