Har du någon gång fått känna på din egen storhet?

Har du hört vindruvans skal knäckas i din mun, och hur saften sprids i munnen, den syrliga doften som dras upp mot gommen och hur den sedan åker ner längs din strupe?

Har du sett ett barns leende vilket fått dig själv plötsligt att skratta helt bortom kontroll?

Har du sett en fågel i skogen sittandes framför dig och som bara genom sin närvaro fått dig att gråta?

Har du mött en vilsen gammal dam i en affär där du kan se hur hennes tydliga blodådror löper fram längs hennes rynkiga hand som oroligt håller fast grepp om sin rollator?

Har du sett ett barns lilla hand släppa handtaget vid stolsitsen på flygplanet vid landning och istället fört in den kramandes i sin pappas hand? Har du då känt hur ditt hår rest sig på dina armar av berördhet?

Har du någonting suttit på en parkbänk på en gågata och tittat på varje människa som går förbi och känt en oändlig kärlek och tacksamhet till varenda en av dem?

Har du känt doften av liljekonvalj och låtit dig själv minnas sången ”Den blomstertid nu kommer” och på detta sätt känt hur du ryser i nacken och hur svårt det är att hålla tillbaka tårarna. Detta utan att du egentligen själv vet vad som händer med dig i denna stund?

Kan du sitta med händerna i ditt knä och verkligen känna din kropp inifrån? Hur hjärtat håller en jämn rytm så att blodet kan flöda ända ut till fingertopparna? Hur din kropp ständigt är i en inre rörelse där lungor, blod, vatten, hjärta och allt annat samspelar utan att du ens behöver bry dig?

Har du någon gång tittat in i en annan människas ögon och insett att det är dig själv du ser?

Den dagen du kan svara ja på alla dessa frågor. Den dagen du läser detta och egentligen inte riktigt förstår vad jag menar, då detta tillstånd snarare har blivit din vardag, denna dagen börjar du åter bli du. Denna dagen börjar du bli en människa i sin fullaste skrud. Denna dag så börjar ditt liv lämna sparlågan och istället närma sig extasen, glädjen och känslan av att verkligen leva. Varje dag.

För att nå hit ska du inte erövra något nytt, lägga till eller tänka ut något. Tvärtom! Du ska släppa taget om det du i många fall redan har erövrat och samlat på dig. Ett lager av sanningar och erfarenheter som lett dig in i en kamp. Du ska inte lägga till, du ska skala av. För längs där inne finns det som alltid har funnits. Den dagen du tog ditt första andetag var du bara liv. Du var menad från första sekund. Du är samma nu min vän. Hela livet är inget annat än du.

Kram/Micke

Hälsa JUNI 07, 2018

KOMMENTARER

0 svar till “Har du någon gång fått känna på din egen storhet?”

Lämna ett svar


”Mickes Figurer” fyller 4000 följare, det måste vi fira!!

4k! Tänk så kul att det nu är drygt 4000 vänner som vill följa mina små figurer ( Mickes Figurer )på deras resor. Jag vet att de nya motiven inte […]

Roliga jobb leder inte till utmattning!

Akta dig för roliga jobb, det kan leda till utmattning! Har du också hört uttryck som: ”Akta så du inte har för kul på jobbet, kan lätt bli för mycket! Akta […]

Hoppas inte på förändring, var den.

Önskemål Varje dag skapar och publicerar jag texter och bilder för att inspirera och glädja följare och mig själv på Instagram och min Facebooksida. För ett par dagar sedan lade […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.