Resan från utbränd till livs levande.

Jag får ofta frågor om hur jag kom tillbaka efter min situation som utbränd och min sjukskrivning. Hur jag verkar leva mer nu än tidigare?
Jag tror inte det finns något facit. Men här kommer iallafall några samlade texter från mig. Jag har öven samlat ihop böcker och inspiratörer som är viktiga för mig på min resa. Samt tips på plats som jag själv fick praktisk hjälp på och lite andra läkande tips.

Det enda jag vill säga är att för mig handlade det till slut om ett ”inside job” och inte så mycket fokus på det yttre. Jag trodde först att det var tvärtom.

Sedan vill jag också säga att för min del var min utmattning kanske det värsta jag gått igenom men samtidigt det absolut viktigaste. Den tog mig till en plats i livet där jag inte längre kunde fly ifrån mig själv utan behövde sätta mig själv och mitt liv på sin spets. Jag är otroligt tacksam för detta. Nu lever jag kanske för första gången på ”riktigt”. Så ge inte upp hoppet kära vän!

Kram och ta hand om dig/Micke

Mina inlägg

Så tar plötsligt allt stopp.

Jag kommer aldrig tillbaka

På väg hem

Skapa distans mellan dig och dina tankar

När tankemonstrerna anfaller

En novell av mig (gratis nedladdning)

Fyra vita stenar och en kolsvart vän.

Boktips

Att leva ett liv inte vinna ett krig

Vem är det som bestämmer i ditt liv?

Slut på ursäkterna

Lev livet fullt ut

Tusen ord för glädje

Fyra grundstenar till ett bättre liv

Munken som sålde sin Ferarri

Inspiration på Youtube:

Eckhart Tolle

Byron Katie

Wayne Dyer

Oprah soul series

Sadhguru

Övrigt

Jag själv testade olika former av hjälp, psykologer, terapeuter, kbt osv.

Jag tror denna resan är väldigt individuell och man måste leta sig fram och försöka testa olika tills man hittar rätt. Min plats som till slut blev rätt var Baravara vid Siljan i dalarna. En plats där man jobbar intensivt med sig själv i flera dagar. Mitt bästa sätt att förklara det är som att dra en hel ”toalettborste” genom hela dig. Passar kanske inte alla, men för mig finns det ett liv innan Baravara och ett efter. Har varit där flera gånger. Fanns mycket att upptäck inom mig jag inte kände till.

Egenvård som utbränd

Jag började undersöka mina egna behov under sjukskrivningen, skapade min egen medicinburk. Den innehöll:

Soooovaaaaa

Långa promenader i naturen

Ljudböcker

Långa bad

Besökte spa

Satt på olika fik och parkbänkar och försökte njuta

Gjorde några resor med vänner

Mediterade

Tränade yoga

Dansade

Började skriva

Försökte allmänt ge mig så mycket vackert och kärlek jag bara kunde. Även om jag vet att vissa hade svårt för detta och även hur försäkringskassan på den tiden kanske ifrågasatt mig om jag verkligen var sjuk som jag höll på, så skulle jag bara vilja säga ”Fuck off”. Jag håller på att ge mig själv den friskvård jag inte var förmögen till innan av olika anledningar. Kan också säga att de enda mediciner jag tog var insomningstabletter vid ett par tillfällen då jag inte hade sovit på flera dygn. Vi måste liksom få sova. Psykiatrin ville ge mig antidepressiva medel innan vi ens hade träffats men jag vägrade. Säger inte att detta är varken rätt eller fel, men för mig var det inte rätt.

Önskar dig lycka till på din resa framåt. Och har du frågor, kanske egna tips eller tankar, så bara skriv. Jag rekommenderar dig att helst skriva till mig via Instagram eller min Facebooksida. Där är jag och engagerar mig varje dag. Kommentarer här på bloggen blir ganska få.

Kram

Hälsa SEPTEMBER 26, 2018

KOMMENTARER

0 svar till “Resan från utbränd till livs levande.”

Lämna ett svar


PÅ VÄG HEM – om att släppa taget om kampen och istället börja leva

PÅ VÄG HEM Du har inte fått en kropp. Du har aldrig fått en kropp. Du samlar dig på den. Och du fortsätter med detta varje dag annars dör du. […]

Barn ska inte bli bra på att gå i skolan, de ska bli bra på att leva.

Rädslan, vår värsta fiende? Råkade slå på partiledardebatten i går några minuter men bestämde mig sedan istället för att se en livekonsert med NeedToBreath på youtube. Inser i skrivandets stund […]

Med ansvar kommer frihet.

Vad är frihet? Jag och min kära fru Jenny har det senaste året pratat om frihet. Vad är frihet för oss? Vad vill vi med oss själva och våra liv? […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.