MAMMA OCH PAPPA JAG FAMLAR.

(En text och påminnelse till oss tonårsföräldrar)

Mamma och Pappa jag famlar just nu.

Jag vet inte längre om jag är stor eller liten eller både och? Jag känner inte riktigt igen mig i min kropp. Innan hade jag bara den, men nu är det precis som att den är jag? Duger jag?

Den är fumlig också. Känns som att jag ibland har en kropp som är två storlekar för stor men ibland två storlekar för liten.

Jag känner inte heller igen mina känslor. Ibland är jag ledsen, ibland arg och ibland beter jag mig som en barnunge. För att jag känner mig som ett barn. Som vill säga till er att jag tycker fortfarande det är kul att leka kurragömma. Att jag längtar varje kväll efter att ni ska erbjuda mig plats i era sängar. Att ni INTE ska säga att jag är stor nog. För just nu är jag bara det ibland. Och så visar jag det med att smälla igen dörren till mitt rum och typ gapa något åt er. Eller så visar jag det när jag också ber om en kopp kaffe för att se om ni säger ja, då vi ska prata lite mer vuxen snack.

Stor och liten på samma gång

Det är jobbig att famla och jag känner mig ofta trött. Vill sova mitt på dagen. Vill inte alltid äta. Vill bara ligga och kolla på serier. Där famlar jag inte lika mycket. Jo! Ibland. Ibland längtar jag efter Cartoon Network. Ibland kan jag och vänner se på barnprogram och skratta ironiskt. Men vi vet alla att innerst inne finns det något som fortfarande älskar det. Vi famlar i grupp.

Det finns en sak jag verkligen skulle vilja be er om just nu, mamma och pappa.

Stötta mig. Och raljera ALDRIG över mitt famlande. Sitt inte på fester och berätta att jag ibland kommer in till er på natten, att jag har en gosedjur kvar eller att jag försöker vara cool med vuxenkläder. Beskriv inte för andra hur jobbig och komisk jag just nu är.

Jag är på en resa framåt.
Jag ska bli vuxen.
Så snälla, hjälp mig dit på finaste sätt.

Kram.

Text: Micke Gunnarsson (länk till Instagram)
Foto: Photoishsweden

Familjeliv DECEMBER 19, 2018

KOMMENTARER

0 svar till “MAMMA OCH PAPPA JAG FAMLAR.”

Lämna ett svar


Tre tips från en tonåring till oss vuxna.

Hej kära föräldrar jag heter ”Tonåring” och jag vill ge er tre tips. Detta för att vi ska klara ut den här tiden då jag är upptagen bland hormoner, förvirring, […]

Kan smärtan bli din vän?

Smärta Vad vore jag utan smärta? Vad vore jag utan kroppens förmåga att sätta sina egna gränser? Vi vet alla hur viktigt det är för oss och våra barn att […]

Hej Micke, har du någon egen podcast?

Egen podd? Har de senaste månaderna fått många förfrågningar om jag har någon egen podcast eller om jag kan tänka mig att starta en. Haha..jag började fundera och så kom […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.