Svar på frågor från ungdomar i Västerås.

Under min eftermiddag idag tillsammans med ungdomar i Västerås så hann jag inte svara på alla frågor som kom. Jag lovade då att försöka svara så fort jag kom tillbaka till mitt hotellrum. Så här kommer mina svar. Tusen tack för alla fina, kluriga och kloka frågor som jag fick äran att fundera kring idag. En ära att få träffa er alla!
Kram/Micke

 

Beskriv dig själv med 3 ord

Full
Av
Kärlek

Hur var du och fina föräldrar när du växte upp?

Vi har alltid haft en fin relation. Jag har två syskon. Det fanns mycket kärlek, barnasinne och en enkelhet. Inte någon press eller större krav. Självklart finns det saker mina föräldrar gjorde som jag i mitt föräldraskap inte kommer att göra med mina barn, men så kommer mina barn säga om mig med. Finns inga perfekta föräldrar, vi gör bara vårt bästa utifrån där vi befinner oss i livet. Precis som du.

Om man föds döv i vilket språk tänker man i? Resonera kring ditt svar:)(Man har alltså aldrig hört hur något uttalas)

Spännande! Är man helt döv så tänker man nog inte ens så. Man kanske snarare tänker tecken, vibration, kroppsspråk och energi. Sedan så kan man ju självklart lära sig läsa det språk man lever i så på sätt och vis tänker man nog det språk som man lever i? Jag måste kolla detta. En sjukt bra fråga!!
Tack!

Om vi inte fick tänka på framtiden, hur ska vi då kunna veta att nutiden är viktig att njuta av, om vi inte tänker på att den kommer ta slut

Tack för en fin fråga! Självklart får du tänka på framtiden. Bara du inte tror att du kan leva i den nu. Är du med? Hur ska du veta att det är viktigt att njuta i nutiden? Hmm…men vill du inte det då? Hur vill du helst ha din nutid, den enda tid du har? Om du kan påverka den till njutning, ska du då inte göra det? Nutiden tar aldrig slut. Den är evig. Eller hur? När tar nuet slut? Det förändras bara. Historia, nutid, framtid.

Historia = minnen

Nutid = Verkligheten

Framtid = Fantasier

Vad röstade du på?

Oj! Blir osäker. Tror det var Enhet och Fi.

Kommer jag någonsin att bli lång? Det snackas så mycket om att man är snygg och ståtlig när man är lång. Medan är man kort är man söt.. jag vill inte vara söt.:/

Hmm…du kan aldrig ”vara” din längd. Din kropp blir exakt så lång som den ska vara, inget annat. Och utifrån detta får vi möta verkligheten. Kroppen är ditt verktyg. Du kan aldrig vara den. Precis som tjejen sa idag i publiken idag. Det som gjort att jag har blivit typ 1,80 meter idag från att varit 50 cm vid födseln beror på maten jag ätit. Så klokt! Kroppen är en banan, äpple, mjölk, fisk osv Inget annat liksom. Så du kan ju inte vara en banan..haha. Sedan har vi idéer om vad som är fint, sött, fult, fint. Bara en massa idéer. Och ibland är det snyggt att vara lång, för ett antal år sedan var man snygg om man var kort. Detta har med tiden att göra och våra idéer, inte kropparna. Så detta kommer alltid förändras. Se kroppen mer som det verktyg du fått för att ha skitkul i livet. Behandla den med respekt och kärlek. Acceptera att om din kropp ska vara 140 lång kommer du antagligen få svårt att bli basketproffs för där krävs långa människor (inte alla). Men är du 2.10 så kommer du få svårt att kanske jobba som kusk. Vad vet jag? Vill du jobba som tyngdlyftare måste du göra på ett visst sätt för att få den kropp du behöver. Bergsklättrare, yogainstruktör, lärare, pilot, sumobrottare… Älska din kropp, utan den hade vi fått det tufft. Kram!

Vad gjorde du medans du var sjukskriven för att komma tillbaks?

Tog hjälp. Och kanske den viktigaste insikten var när jag kom på att jag aldrig skulle tillbaka. Inte tillbaka från den plats inom mig som hade fört mig dit. Jag skulle istället finna mod och stöd att ta mig till en plats jag aldrig hade varit på förut. Jag har precis spelat in ett poddavsnitt om just denna resan. Klicka här så kan du lyssna på den.
Kram!

Varför valde du att åka till Västerås och snacka för en massa konfirmatiomsassistenter?

Som jag sa, mitt ”varför” i det jag gör är att sprida kärlek till så många som möjligt under min tid här på jorden. Om jag då får chansen att möta 50 unga ledare och försöka ge de några tankar på vägen så ”måste” jag ju göra det. Jag vill samla på mig så många fina stunder jag kan så jag en dag kan somna in och känna att jag gjorde ialla fall allt jag kunde från mitt perspektiv för att nästa generation kanske kan må ännu lite bättre, skapa en ännu lite finare jord. Är du med?
Kram

Hur slutar man oroa sig för framtiden

Genom att inse att det inte finns någon 🙂
Genom att snarare vara nyfiken på sina egna tankar och det man tänker på som oroar en. Ifrågasätt dessa tankar och inse att de flesta inte ens är sanna. Om någon skulle säga till dig att du är en Häst, så skulle du inte bry dig, för du vet att det inte är sant. Försök göra likadant med dina tankar som inte är sanna.

Och sedan…försöka vara så så engagerad du kan här och nu oavsett vad det är. Investera i nuet! Låter flummigt, men ju mer du verkligen gör det ju svårare blir det för dina tankar om framtiden att lura dig.

Kram

Hur hanterar man ett breakup?

DAAB.

Drabbas
Acceptera
Agera
Bokslut.

Om OM du verkligen älskar den personen som väljer att vilja leva utan dig som partner så vet jag att du egentligen åxå vill detta. Om du älskar någon av hela ditt hjärta så vill du den personens bästa. Eller hur? Och om denna personens bästa just nu är att leva utan dig så är det ju det. Självklart finns det en sorg, saknad, minnen, ledsamhet osv kopplat till detta och det måste få finnas där. Men alternativet, att tvinga en person att vara ihop med dig men som inte älskar dig eller vill…skulle du inte vilja. Eller hur? Ta hand om dig. Kram <3

Föreläser du om detta bara till ungdomar eller föreläser du till även föräldrar?

Jag föreläser faktisk oftare för vuxna. Föräldrar, lärare, företag osv..

Berätta om senaste gången du blev riktigt arg!

Hmm…riktigt arg blev jag för typ två år sedan. Då bråkade jag och min fru. Det har nog bara hänt ett par gånger på dessa 27 år  att vi verkligen brakat ihop. Haha!! Vi skrattar åt det än idag. Med perspektiv så var vi söta. Stod och skällde på varandra som små hundar. Och det var över så meningslösa grejer. Tror vi var lite trötta.

Kram

Hur klipper man ”navelsträngen” till föräldrar?

Vad vill du klippa, min vän? Det är lätt att vi använder ord som vi egentligen inte själva riktigt vet hur vi menar. Jag hoppas liksom inte att det fortfarande finns en navelsträng kvar!!! Måste väl ha ruttnat i så fall. Hahaha! Så var nyfiken på vad du egentligen vill klippa? Skriv gärna till mig igen fast med andra ord. Kram, vi hörs!

Vilka poddar har du varit med i?

Här kommer en lista på några.
Klicka här!

och här!

 

Kram/Micke

Livskunskap JANUARI 19, 2019

KOMMENTARER

0 svar till “Svar på frågor från ungdomar i Västerås.”

Lämna ett svar


Tio enkla tips för att stärka ditt barn.

2019 är här! Hej vänner och god fortsättning. 2019 kommer bli ett spännande år, jag lovar! De senaste veckorna har jag haft en hel del tid till att promenera i […]

En skolstart med fokus på kärleken och längtan efter att leva.

Skolstart Dags för ännu en skolstart! Denna veckan är det många vuxna och barn som startar upp ett nytt läsår i skolan. Ännu en gång ska lärare och elever få […]

Fem T:n som hjälper dig väcka en tonåring på morgonen.

Min och din Tonåring Jag vet att detta inlägg kan få vissa föräldrar att gå i taket och hur ”curlandet” av sin tonåring nu har nått sin gräns, men jag […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.