Känslan av ensamhet och längtan?

Ensamhet

Sitter på ett hotellrum denna morgon och väntar på att få föreläsa på temat ”Digitala motorvägar – nya möten med våra barn” på en rikskonferens kring trafiksäkerhet. Återigen ska jag få äran och förtroendet att tala inför en massa människor. Men det var inte det jag tänkte skriva om, utan snarare om ensamheten.

Många frågar mig om det inte är ensamt att resa så mycket som jag gör ibland. Om jag inte saknar mina barn, min fru Jenny. Och någonstans så väljer jag faktiskt att svara NEJ på den frågan. Kanske upplever du mig nu som en dålig pappa och empatilös man, men jag vill inte se det så.

I gott sällskap

Jag upplever mig för det första aldrig ensam. Hur ska jag göra det i en värld med miljarder med människor!? Sedan så har jag ju hela mig själv att umgås med. Jag älskar faktiskt att vara i mitt egna sällskap. Väldigt få konflikter eller kränkningar numera. Jag är snäll mot mig själv. Att sitta på ett hotellrum och svara på frågor från följare, skriva egna texter, meditera, sova, skapa, bada…helt underbart. Jag har omöjligt långtråkigt och blir väldigt sällan rastlös pga av att det inte finns något att göra, tvärtom i så fall. Jag vill så mycket.

Dåligt samvete?

Men saknaden av barnen då? Jenny? Självklart älskar jag att umgås med min familj, gå långpromenader med Jenny, fika med mina grabbar, fester, Te-mys, spela bilspel, dammsuga…ni vet….! Men samtidigt kommer jag aldrig bli till ett offer. Jag tycker varken synd om mig eller min familj då jag är borta. Vi väljer ju detta. För att vi vill detta. Vi vill att alla i familjen ska få leva det liv de verkligen vill och önskar. Att vi hjälper varandra att ta oss dit vi vill i livet. Så jag skulle aldrig köpa några ”nu-har-pappa-varit-borta-igen-presenter” för att på något sätt mildra något dåligt samvete. Den dagen jag har det så måste jag hitta på något annat. Då är jag inte ärlig varken mot mig själv, min fru eller mina barn. Eller mot Livet! Om jag kommer in i denna fällan visar jag snarare min familj att jobbet pappa offrat sig för är viktigare än dem. Och på vilket sätt visar jag då mina barn inre ledarskap och viljan att faktiskt ta ansvar?

Livet som drivkraft

Vår drivkraft i min familj när det kommer till mig och Jenny är LIVET. Det går inte en dag utan att vi och våra barns påminner oss om detta. Det är inte tiden som går fort, det är livet. Och vi vill inte uppmuntra någon och inte oss själva att slarva bort den chansen. Det är vi tydliga med. Vi är här för att njuta och ha så kul som möjligt sen ska vi bara dö! Hahaahah!
Så saknar jag min familj idag då jag sitter i rummet i Göteborg.

Nej! För nu är jag här. NU! Och det är detta nu som är hela mitt liv, alltid. Därför tänker jag fortsätta göra dessa NU:n så fina som möjligt.

Leva i realtid

Snart står jag på en scen inför några hundra personer igen och gör ett nytt NU. Då vill jag vara där! Ikväll kommer jag antagligen att träffa min familj och då är ett nytt nu. och då tar vi hand om det. Jag har slutat försöka leva i framtiden eller i min historia. Jag vill vara i realtid, i samklang med livet. Det är då ja känner mig som mest levande med mina barn och min fru. Det är detta jag vill. Ett nu i taget. Varken mer eller mindre!

Kram/Micke

Familjeliv MARS 07, 2019

KOMMENTARER

0 svar till “Känslan av ensamhet och längtan?”

Lämna ett svar


Använder du Internet för att vakna upp eller likt björnen, gå i ide?

Först..jag älskar Internet Innan du läser vidare så vill jag verkligen betona att jag fullkomligt ÄLSKAR Internet. Att få leva i en tid där digitaliseringen möjliggör saker vi bara för […]

Fick du inte tag på min nya ungdomsbok? Nu får du en ny chans!

Ny ungdomsbok & Kuvertkaos Vilken vecka det varit! Så många kuvert, så många fina brev och hälsningar och så mycket fin feedback. Jag rodnar. Det handlar alltså om min nya […]

I morgon släpps min nya ungdomsbok!

Min ungdomsbok släpps i morgon helt gratis! I morgon är det äntligen dags. Har varit en lång väntan och ett spännande arbete på många sätt. En liten men väldigt stor […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.