När du blir så mycket mer än bara du.

Vad stressar dig just nu?

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen, men jag är desto mer aktiv på Instagram.

Det har blivit en plattform där jag verkligen kan få utrymme för mina texter, möten, samtal på ett helt annat sätt. Så följ mig gärna där @mickegunnarsson

Igår kväll hände en så vacker sak att jag måste skriva om den här. En möjlighet för djupt lärande! 

Jag frågade mina följare på Instagram vad som stressade de just nu i livet och fler hundra svar och frågor ramlade in. Jag svarade och reflekterade på ca 20 st. Önskar ibland att jag kunde svara på allt men tid och resurser räcker liksom inte till. Men jag gör vad jag kan, för jag ÄLSKAR det!

När livet kraschar en stund

Nåväl. En följare som skrev om sin stress var en mamma som insåg att hon bara hade 500 kr i maj att leva för med sina tre barn. Detta pågrund av sjukskrivning och strul med försäkringskassan. Jag vet också att hon nyligen haft sorg i familjen…ni vet ibland kraschar livet framför fötterna på en och man har det extra tufft. Detta händer nog oss alla några gånger i livet. 

Men igår kväll tog mitt hjärta över hela skiten. Mycket tack vare an annan följare som frågade mig om man inte kunde swisha mamman en liten slant. Något i mig sa först Nej. Vet inte varför egentligen. Så här så min inre röst:

” Men ska du verkligen be dina följare att liksom skänka henne pengar, Tänk om hon inte vill? Du vet ju inte vem det är. Hur ska dina följare lita på dig? Hur ska du göra? Hur mycket behöver hon egentligen? Bla bla bla….STOPP!!!

Sedan tog mitt hjärta över och sa typ:

”Nu håller du käften och gör som jag säger!”


Som i The Avengers


Tre minuter senare är allt klart. Jag frågar mamman om det är ok om jag och några vänner skulle vilja swisha henne och om det är ok i så fall att jag via privata meddelande lämnar ut hennes nummer. Hon säger ok och blir lite förvånad och rörd på samma gång. Jag ber henne sedan gå och lägga sig och sova så gott.

Nu är det snart lunch och en halv dag har gått. Och jag vet att mamman har gråtit en och annan tår.

Jag älskar människor.
Jag älskar kärlek.
Jag älskar Internet!

Tänk att man genom många bäckar små kan hjälpa någon som just nu har det jobbigt. Detta görs ju i mängder idag genom olika kampanjer och organisationer. Men att även lilla jag kan på ett större plan bidra. Bara genom att be hjärnan och mitt ego vara tyst en stund! Och om nu hon är glad så kan jag säga att alla vi andra som swishat är såå mycket gladare. Att vi med våra små enheter kan tillsammans bli något mycket större än oss själva. Lite som Marvels filmer The Avengers! Så coolt!!

Nyfiken på mig själv!

Och sedan lärdomen om oss själva. En utbildning i personlig utveckling och medvetenhet som heter duga! Att vi var och en som swishat är nyfikna på ALLT som kanske kommer upp i oss efteråt.

Vem är hon?
Hur mycket pengar blev det?
Finns ju andra som behöver?
Jag skulle också vilja ha?
Var det rätt nummer?
Var det sant?

Att vi är nyfikna på vad som kommer upp och sedan istället transformera hela grejen till TILLIT!
Att släppa vårt ego och bara lita på att det som hände detta dygn skulle hända och vi fick äran att vara med. Inga krav på något tillbaka. Inga redovisningar. Inga tack. Ingenting.

Bara att vi ger oss själva en stor kram och tackar oss för att vi för en sekund blev så mycket mer än oss själva i en liten kropp.

Tack livet för att du finns! Och tack alla mina följare, min instagramfamilj…hahhaha….för att vi har så jäkla kul ihop.

Kram/Micke

Barnatro APRIL 18, 2019

KOMMENTARER

0 svar till “När du blir så mycket mer än bara du.”

Lämna ett svar


Tänk om våra barn vore ett frö…

Ta del av min lilla barndikt. Om tillit och kärlek. Om hur vi ibland riskerar att oroa oss så mycket för framtiden att vi glömmer dem här här och nu.

Känslan av ensamhet och längtan?

Ensamhet Sitter på ett hotellrum denna morgon och väntar på att få föreläsa på temat ”Digitala motorvägar – nya möten med våra barn” på en rikskonferens kring trafiksäkerhet. Återigen ska […]

Använder du Internet för att vakna upp eller likt björnen, gå i ide?

Först..jag älskar Internet Innan du läser vidare så vill jag verkligen betona att jag fullkomligt ÄLSKAR Internet. Att få leva i en tid där digitaliseringen möjliggör saker vi bara för […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.