Från levande passion till dödande prestation.

Drömde i natt om en liten kille som ville sluta sin idrott då tränaren straffade spelarna med 25 armhävningar varje gång de förlorade.
Jobbig dröm. 

Tänker på hur många barn och ungdomar man träffat genom åren som berättat allt underbart med idrotten och träning men även de som berättat om hur tufft och jobbigt det varit.

Skulle jag försöka ge en topp 5 ”diss” lista , dvs saker där barnen har berättat hur dåligt de mått och som kanske kan stötta och inspirera oss vuxna till en viss tankeställare och medvetenhet så blir det nog de här utan inbördes ordning:

 1. Måste duscha efter träning
 2. Höra hur andra vuxna pratar illa om ens föräldrar bara för att de inte kör så ofta till matcher eller träningar.
 3. Övningar som leder till straff som armhävningar eller andra metoder där ens kompisar skrattar åt en när man inte orkar.
 4. När tränare toppar laget och man märker så tydligt att man är sämst.
 5. När föräldrar och tränare lägger hela sitt liv på ens idrott så man inte får missa en enda träning eller ens fundera på om man liksom vill sluta och göra något annat. 

Jag skriver inte dessa rader för att dissa idrotten, ledare eller föräldrar utan snarare för att inspirera oss att bli än mer fantastiska i våra möten med barn på olika sätt. 

Jag önskar bara att barnens grundläggande passion får stå i centrum och inte vuxnas press till prestation. Prestation och resultat blir en naturlig konsekvens då våra barn får lov att njuta av det de älskar.

Har du några saker du kan ses utvecklas inom idrotten och relationer/bemötande vuxna och barn emellan?

Kram/Micke

Inspiration MAJ 28, 2019

KOMMENTARER

2 svar till “Från levande passion till dödande prestation.”

 • Fatme säger: 2019-05-28 kl. 14:19

  Barnen/ungdomarna ska längta till träningen och gå dit med all energi. Tränaren ska vara en riktig tränare som förstår sig på dem och hur mycket de orkar. De ska inte behöva uppleva straffar som ger dem dåliga känslor. Att träna ska vara kul helt enkelt.

  • Micke Gunnarsson säger: 2019-08-28 kl. 09:21

   Tack för dina kloka ord!
   /Micke

Lämna ett svar


Nu släpps biljetterna till ”Just nu, vill jag leva!”

Vi lever i en tid där allt ska ske i farten. Vi springer i rulltrapporna, äter mat on the go och allt ska mer eller mindre vara ”take away”. Det […]

När du blir så mycket mer än bara du.

Vad stressar dig just nu? Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen, men jag är desto mer aktiv på Instagram. Det har blivit en plattform där […]

Tänk om våra barn vore ett frö…

Ta del av min lilla barndikt. Om tillit och kärlek. Om hur vi ibland riskerar att oroa oss så mycket för framtiden att vi glömmer dem här här och nu.

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.