En ärlig intervju om alkoholproblem.

Ärlighet om alkoholproblem.

För ett par dagar sedan intervjuades jag av en ung vän, Cornelia Nyberg, som har en fin blogg. Hon har precis startat en serie där hon vill belysa vad alkoholproblem kan skapa i våra familjer och relationer. Detta då hon själv erfarit detta som ung och där hennes egna pappa, som är en god vän till mig, var första personen ut i serien.

Detta är nog första gången jag låtit mig intervjuas och öppet försökt ge en bild av min egen och min familjs tidigare resa. Detta valde jag att göra då jag förhoppningsvis kan inspirera andra att våga ta steget mot sin egen ärlighet. Jag gjorde det också för jag vet idag att ju färre spöken vi har i garderoben ju lättare och friare kan vi få leva.

Jag tror på kommunikation oavsett vilket område vi kämpar med. Att vi till slut tar modet till oss och räcker ut en hand för att både kunna hjälpa och hjälpas.

Jag tackar dig Cornelia för att du lyfter ämnet och synliggör utan att döma eller smutskasta. Att du istället utgår även du ifrån att vilja hjälpa. Beroenden är inget vi medvetet väljer för att skada andra, men det skadar både oss själva och andra så länge vi inte förmår att bli ärliga och medvetna.

Och till alla er därute som känner igen er i texten. Det går att förändra sig. Jag lovar.

Läs intervjun här!

Kram/Micke

Ps. Dela gärna inlägget om du tror det kan inspirera andra!

Ds. Du missar väl inte att kolla in min föreläsningsturné  i vår, ”Flytten från Mumindalen.”

Barnatro FEBRUARI 08, 2020

KOMMENTARER

0 svar till “En ärlig intervju om alkoholproblem.”

Lämna ett svar


När barn försöker berätta sanningen.

En ung tjej och hennes film Denna lilla film fick jag skickad till mig från denna unga tjej, Emmie. Hon ville göra en film som beskrev hennes mående och känsla. […]

NU FINNS BILJETTERNA ATT BOKA FÖR MIN SVERIGETURNÉ VÅREN 2020!

Nu finns biljetterna ute för bokning! Ser fram emot att få träffa er. Jag kommer under en helkväll vilja beröra, skratta, men även tala allvar kring just tiden vi lever […]

”FLYTTEN FRÅN MUMINDALEN.” – TURNÉ VÅREN 2020

Nu är det alltså äntligen dags för Herr Gunnarsson att ge sig ut på en egen Sverigeturné! ”FLYTTEN FRÅN ….” Det ska bli så kul att träffa alla er där […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.