Skolan ska roa inte oroa.

En skola i förändring

Snart börjar det komma en tid då skolans system kommer genomgå drastiska förändringar. Detta kommer att ske i den takt människor börjat vakna upp och bli mer medvetna. När ett nytt slags uppvaknande sker. Dessa uppvaknanden brukar accelerera genom smärta, friktion och kriser. Det verkar som att det måste vara så. Jag tänker på när vi föddes, när knoppar brister eller som när jag och min bror igår fick se hur en fjärilsliknande slända kom ur sin puppa.

Alla dessa födelser är så klart jobbiga, men på något sätt betalar man priset för att få ta del av ett ännu större pris. Att leva är att växa. Därför kommer skolan att transformeras. Det är helt enkelt för många människor som mår dåligt i systemet. Den nya människan kan inte längre försvara eller förklara meningen att lägga så mycket tid på rädsla, oro, stress och en känsla av otillräcklighet. Detta gäller inte bara våra elever, våra oskyldiga barn som helt utan makt måste vara i det utan även alltför många vuxna som i rollen av lärare, skolledare mm som också mår dåligt. Där deras egna stjärnögon släkts och där man istället för att väcka dessa fokuserar på status, lön och arbetsvillkor.

Stjärnögon

Och ingen, absolut ingen vill detta. Ingen vill må dåligt. Barnen VILL lära sig, vara nyfikna, ha roligt, umgås och verkligen vara levande. Samma gäller de vuxna som lägger sin halva vakna livstid på denna plats. De vill vara närvarande, skratta, umgås, briljera med barnen, se deras stjärnögon lysa och de vill undervisa, dvs visa på under. Men just nu har vi kommit till en brytpunkt där detta inte händer i den utsträckning våra hjärtan kräver. Så slitningen blir bara större och större.

Viktiga frågor att ställa oss nu.

Vi måste våga ställa oss frågor som ”Varför är det så många barn och vuxna som skulle hellre vara hemma imorgon om de fick välja än att vara i skolan?” ”Varför är det så många barn som mår så dåligt i skolan?” Varför är det så många lärare som mår så dåligt i skolan?” ”Är skolan idag den bästa vägen för att skapa en grund för välmående, kreativa, glädje, medvetna och kärleksfulla människor här och nu och för framtiden?” ”Vad drömmer vi om för framtid och vad behövs då idag?”

Och när vi ställer dessa frågor så får vi inte utgå ifrån att det är fel på människorna och att det är dem som måste rättas till eller behandlas med än mer morötter eller piskor. Vi måste ta oss utanför oss själva och våga se på systemet. Det vi själva skapade för länge sedan då vi var mer omedvetna och då världen såg helt annorlunda ut. Vi måste använda våra nya och vakna ögon nu och brutalt ärligt ifrågasätta det vi skapat. Den tiden börjar komma nu. Frågan är bara hur många och hur länge till våra barn och vuxna ska behöva må dåligt. Vem kommer släppa taget och ställa sig upp med dessa nya frågor?

Ingen vet exakt hur…

Jag vet inte hur detta kommer att ske men jag vet att det kommer att ske. Precis som det var omöjligt för mig och min bror igår att stoppa sländan att födas (så vida vi inte stampat ihjäl den) , lika omöjligt är det att stoppa medvetandeutveckling av oss människor. För vi har inte med den att göra, detta är livets egna undervisning, dvs visa på att du och jag är under. För att vi ska förstå detta måste vi ta oss själva ur vårt hus. För inne i huset kan vi inte se vad fasaden behöver, sprickorna i takpannorna eller husets form. Inne i huset är vi blinda. Så vi måste öppna upp vår egen dörr och ta oss ut. Det är här livet väntar på oss just nu. Och det utifrån denna plats det nya kommer att födas.

Älskade unge!

Jag vill med all min kärlek, och detta berör mig så djupt, sända all min kraft och värme till dig som är barn och som just nu inte mår bra på grund av skolsystemet. Detta är inte ditt fel, det är inte dig det är fel på. Snälla jag skulle önska att du förstår detta, men jag vet att det nästan är omöjligt. Så ”skolifierade” har vi tyvärr blivit. Men jag hoppas ändå att mina ord kanske kan få dig att må lite bättre. Jag älskar dig kära unge! Du behöver få må bra, för din egen skull men kanske än viktigare, för människans framtid på den här planetens skull.

Ett stöd till barn och unga som oroar sig för skolan.

Förra veckan lät jag 10 st tonåringar lyssna på en avslappning jag spelat in med just fokus på att minska skolpressen. Då detta blev så väl mottaget har jag nu beslutat att låta denna ”meditation” vara helt gratis i min app. Detta så att varenda unge som vill (och kanske även vuxna) kanske kan stilla sin oro en smula. Detta är iallafall ett bidrag bland många andra. Jag gör vad jag kan. Detta är min mission.

Så om du vill ha tillgång till denna 12 min ljudfil, och kanske ha som godnattsaga, ladda ner min app helt gratis.

För Applestore klicka här.

För Google Play klicka här.

All kärlek till dig!

Kram/Micke❤️🙏🏼❤️

Skola JUNI 03, 2021

KOMMENTARER

2 svar till “Skolan ska roa inte oroa.”

 • Helen säger: 2021-06-03 kl. 20:17

  Hur kan vi tillsammans påverka och skapa en bättre skola? Vi som ser, vet och känner att verkligheten ser ut så som du beskriver den. Hur kan vi få dem med makt att se och förstå detta?

  • Micke Gunnarsson säger: 2021-06-04 kl. 13:02

   Hej! Jag tror att det handlar om att dels själv hålla rätt fokus. Att vara och agera på det sätt man vill att skolan ska se ut framåt. Jag tror att sprida ordet utan att döma någon annan eller idiotförklara. Utan medvetet samtala om vad som behöver förändras. Söka dialog och inte debatt. Typ så.

   Kram/Micke

Lämna ett svar


Premiär för min nya digitala kurs ”Föräldraskap i en digital tid”.

Stäng av datorn, maten är klar! Upplever du också som vårdnadshavare, lärare eller pedagog att det blir en hel del konflikter, övertramp och missförstånd när det kommer till våra barn […]

Kära lärare, ta inte ditt uppdrag på allt för stor allvar, du är viktigare än så.

Kära lärare, ta inte ditt uppdrag på allt för stor allvar, du är viktigare än så. Som litet barn och utifrån dess känsla av nyfikenhet, upptäckarglädje och frihet kan det […]

”Appstinensen” är snart över! Välkomna till min nya app helt GRATIS!

Äntligen Gratis! I morgon eftermiddag 10/3 är det äntligen dags. Jag är både stolt och nervös på samma gång. Men då ska äntligen min nya uppdatering av appen ut till […]

SENASTE FRÅN INSTAGRAM

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.