Om Micke Gunnarsson

Micke Gunnarsson är trebarnspappa, föreläsare, författare och en stor inspiratör via sociala medier. Han brinner för att stärka människors inre ledarskap och framförallt våra relationer med barn och unga. Ett möte som alltid börjar i oss själva. Han är bl.a grundare till KaosKompaniet, Fredsuppdraget och @mickesfigurer. Han har en bakgrund som barnskötare, mediepedagog och jobbat som lärare. Han är utbildad familj och seminariehandledare, studerat ledarskap och coaching.

Micke är generös när det kommer till hans egna livsresa och sina livsstilsförändringar. 2010 hamnade han i ett års sjukskrivning för utbrändhet. Det var ett liv präglat av stress, karriär, alkohol och ohälsa. Utmattningen blev en vändpunkt i hans liv som transformerat honom totalt. Dessa erfarenheter och insikter delar Micke varje dag via olika kanaler.

Micke har också en mångårig erfarenhet inom den digitala branschen och Internet, både inom skolan och företagsvärlden. 2018 fick han ta emot priset ”Guldeken” i kategorin ”Mänsklig hållbarhet” och blev utsedd till årets föreläsare ”Topp 100”. Sedan 2012 driver han plattformen Barnatro AB tillsammans med sin fru Jenny.


Så här beskriver han sig själv:

Jag är just nu (2020) en 47 årig pappa till tre barn på 15,20,22 år. Jag har varit tillsammans med @jennnygunnarsson i snart 30 år och den 15 juli firar vi 20 år som gifta. Coolt!

Mitt liv har verkligen varit som en stor Gott & Blandat påse. Ett ordnat kaos. Jag började efter barnskötarutbildningen att arbeta på förskola. Barn har alltid varit en stor passion i mitt liv. Min mamma var dagbarnvårdare under stor del av min uppväxt så barn har alltid funnits nära i mitt liv.

Men samtidigt så älskade jag scenen. Rockstjärnedrömmar! Skådespeleri! Så jag började intressera mig än mer för detta. Och med lite kurser, improvisation och flyt hamnade jag på en frigruppsteater där jag jobbade i några år. Turnéer, revyer, teknik, scenografi, allt! Som en stor fin och galen familj. Det var också här jag mötte min fina livskamrat Jenny. Och i en tryckare på ett disco, Eringsboda Brunn, sa det klick!

Efter detta så ville jag skapa mer! Jag ville hitta på egna grejer. Jag gick då en ledarskaps utbildning som handlade om att ta egna idéer till verklighet. Detta var en unik svensk 1-års utbildning inspirerad och samskapad med KaosPiloterne i Danmark. En ordentlig inre resa vill jag lova! Och jag märkte verkligen hur psykologi, filosofi och ledarskap attraherade mig. Det var också nu internet började komma ut till folket, runt 1996. Detta var också en ögonöppnare för mig. Så efter utbildningen var jag boostad till tänderna och med en praktisk kunskap öven i digitalt skapande.

Här efter startade jag bl.a  ungdomshus, entreprenörsprojekt för arbetslösa, digitala barnsagor med 300 barn, det nationella fredsuppdraget, startade olika företag med vänner, mötte investerare, jobbade på Hyper Island, byggde digitala plattformar, jobbade med film och fick även lov att starta upp en helt unik och hemmagjord gymnasieinriktning med min vän Sanne! Jag började få förfrågningar om att föreläsa om min egen historia kring mobbing. Man ville lyssna på mina ord även om bemötande med unga, entreprenörsskap, lärande, barn och internet…allt bara snurrade på.

Sedan tog det stopp. I all lycka, driv och ”karriär” där jag till slut både jobbade heltid och även föreläste, skulle vara pappa och partner, orkade jag inte mer.

Mitt liv hade blivit allt mer destruktivt och ohälsosamt för mig och de runt omkring mig. Jag fick återigen söka mig inåt. Möta mig själv ännu djupare. Möta rädslorna, bekräftelsebehovet, beroenden, den rädda lilla pojken….

Efter att nästan heltid i ett år jobbat inåt så började jag kunna komma framåt igen. Ett helt nytt inre liv började skapas. Från en annan bas. Jag började jobba igen inom digitalt skapande, spel och utveckling. Älskade det men snart började en annan inre röst ropa.

Jag valde då att tillsammans med Jenny verkligen lyssna på våra hjärtan. Så vi startade Barnatro. En plattform för våra drömmar. Där ”kärleken” skulle få bli vår livs- och affärs idé. Att sprida kärlek helt enkelt. Detta med ett fokus på barnet både i oss själva men även de barn vi lever med eller verkar för. Vi visste att oavsett vad du arbetar med eller vill nå för resultat så kommer du inte längre än ditt egna inre kommit. Detta gäller så väl på individnivå eller organisationsnivå.

Så nu har jag snart i 8 år lagt all min energi på just detta. Utbildat mig vidare inom coaching, familjehandledning, ledarskap mm. Men framförallt lär jag mig genom att själv skapa och göra. Att på olika kreativa sätt skapa så mycket jag kan för just kärleken, välmåendet och relationerna mellan oss själva, andra och våra barn. Detta genom böcker, egen app, sociala medier, poddar, blogg, kurser, ungdomsprojekt och tusentals möten genom föreläsningar både i Sverige och utanför.

Idag lever jag på det sätt jag verkligen talar om. Där jag prioriterar mitt egna inre arbete, min hälsa, relationer och mitt medvetande. Jag tränar, dansar, lagt om min kost, är nykter och tobaksfri. Jag känner att jag LEVER mer än någonsin. Men detta kan idag vara allt ifrån att sitta tre timmar i tystnad på en stubbe i en skog till att stå framför 1000tals människor som skrattar och gråter. Jag säger inte att resan är enkel. Livet är ett ständigt pågående här och nu. Men jag är glad att jag fortfarande har en familj, vänner och en massa andra människor att få dela detta med.

Idag vet jag att lyckan inte längre drivs utifrån och in, utan tvärtom. Den enda vägen ut är in.

Så om du är nyfiken på mina tankar, vill kanske att jag kommer och föreläser, spånar, Workshops …eller vad vi nu kan tyckas vara lockande eller behövande, så bara hör av dig. Jag älskar människor i alla åldrar och jag älskar nya möten. Möten som sker här och nu. Just NU.

Kram/Micke ❤️🙏🏼❤️

FÖR BOKNING OCH KONTAKTKontaktuppgifter

MICKE GUNNARSSON.